The Department of Truth: når Lee Harvey Oswald blir minister

Dersom strømmetjenestene trenger en oppfølger til The X-Files, er det bare å filme The Department of Truth.

Jeg har ikke brukt store deler av mitt voksne liv på tegneserier, men det siste året har jeg sneket litt i hyllene på Outland og Tronsmo og rundtom.

Det startet med at jeg måtte heve kompetansen på Marvel. Derfra gikk prosjektet raskt ned i spionasje, spenning, etterretning og koko historier i tegnet form.

Les også: Asbjørn ser alle Marvel-filmene kronologisk.

En av historiene jeg har oppdaget er The Department of Truth. Den handler om en verden hvor konspirasjonsteorier blir sanne dersom nok folk tror på dem. Derfor trengs det et departement som kan kontrollere hva folk tror på. Sannhetsministeriet. Sjefen for det hele viser seg raskt å være ingen ringere enn Lee Harvey Oswald.

Sammen med med Lee reiser vi rundt i blodige mareritt, LSD-marinerte San Francisco, UFO-vennlige småbyer og alt du kan tenke deg av X-Files-vennlig material. Det går også i en herlig Alistair Crowley-inspirert retning på et tidspunkt, det fryder det okkulte hjørnet av hjertet mitt. Serien er skrevet av James Tynion IV, som jeg skal komme tilbake til her på bloggen. Han har med seg et kobbel av tegnere som går amok med kreativitet og mørke fargepaletter.

The Department of Truth er på sitt beste like fengende som Se7en, Hellraiser og JFK samlet. Av og til sklir det helt av skaftet, men da får du snart en cliffhanger som drar handlingen noenlunde tilbake til jordkloden. Dersom du tror at jorden er en klode, selvsagt! Samtidig som det fenger vilt, stiller serien betimelige spørsmål om hvordan vi oppfatter fortellinger, sannhet og historier vi blir fortalt. Hva gjør det med en historie at vi tror på den?

Så langt har Image sluppet tre hefter med The Department of Truth, min store nye etterretningsfantasyfortelling. Dersom du fremdeles har et tomrom i livet ditt etter The X-Files la ned kampen mot fremtiden, har du endelig et fullverdig alternativ.