The Island: kul thriller fra mannen bak The Chain

En amerikansk familie i Australia befinner seg brått i sitt eget private lille helvete. The Island er en tett thriller du bør notere deg for påskekrim eller strandlesing.

Adrian McKinty begynte karrieren med å skrive morsome og gode krimromaner med titler fra Tom Waits-romaner. Jeg oppdaget ham etter fantastiske «Police at the station and they don’t look friendly». Det førte til et dypdykk i bøkene om Sean Duffy. Så ble McKinty Stephen Kings nye favorittforfatter (en av mange!) med spektakulære The Chain. Les mer om den ville thrilleren her.

Nå er McKinty tilbake med nok en stand alone. The Island handler om en amerikansk familie på tur i Australia. Foreldrene har lovet ungene natur og koalabjørner. Da de må ta en uoffisiell ferjetur til en privat øy for å knipse selfies med eksotiske dyr. Det går veldig galt da de kjører i hjel en av de innfødde på mørkets øy uten mobildekning. Kommer de seg tilbake til fastlandet? Selvsagt ikke. Må de kjempe for livet som i en remake av Deliverance? Jepp!

Adrian McKinty er sterk på plott. Han er tilsvarende dyktig på karakterer. I tillegg virker han å være en storkonsument av thriller og krim, så han vet hvilke knapper som skal trykkes på. The Island er ikke revolusjonerende, men det er en godt skrevet, fargerik og tidvis emosjonelt sterk bok om hva som skjer i en familie som trues av eksterne farer. Planlegger du nå hva du skal lese i påsken eller på stranden til sommeren? Sett The Island på listen.

Oppdatering! Les mer! Troll-regissør Roar Uthaug meldte meg og fortalte at The Island er kjøpt opp av Universal International Studios. De jobber med å lage film av boken.