Er The Jinx vårens svar på Serial?

Dette er Robert Durst. Han er sønn av en milliardær og mistenkt i en grotesk drapssak. Det kan du følge i The Jinx på HBO de neste ukene.

I høst var Serial en sensasjon i spenningsuniverset. Historien om Adnan Sayeed og drapet på Hae Min Lee var en av de beste seriene i 2014, og sørget nesten alene for at Gud og hvermann omsider brukte podcast-funksjonen på telefonene sine.

Men hva skal vi gjøre nå? Hjelp! Noen av dere har kanskje kastet dere over den grovt oversette dokuserien The Staircase, mens andre stirrer tomt ut i luften etter Serial tok slutt.

Sjekk også: her kan du se hele The Staircase

Men frykt ei en fremtid uten true crime, for nå er The Jinx: The Life And Deaths Of Robert Durst klar på HBO Nordic. Den seks episoder lange serien tar for seg milliardærarvingen Robert Durst, et lik som blir funnet maltraktert i sjøen utenfor Galveston, et tragisk selvmord og Texas-politifolk som ikke skjønner hva som treffer dem.

Les også: New York Times om The Jinx og Robert Durst

The Jinx er laget av Andrew Jarecki, som ble Oscar-nominert for Capturing The Friedmans. Nå fortsetter han arbeidet med å brette ut en dysfunksjonell familie, og innblikket han gir i Durst-familien (vi har sett to episoder), som har en av USAs største eiendomsformuer, viser en trist, kald, splittet og dypt fascinerende klan.
…fortsetter under trailer…

Håndverkmessig er The Jinx mesterlig laget. Jarecki blander arkivmaterial og dramatiserte illustrasjonsbilder med flunkende nye intervjuer og unik tilgang, og tonelegger det hele med musikk som kunne funket til både Hjemme alene og Rosemary’s Baby. Vi kan trygt slå fast at filmskaper Karecki er besatt av Durst-familien og disse drapssakene, og jeg er gjerne med på å kalle dette vårens Serial-alternativ.

HBO har lagt ut én episode nå, og fortsetter med ny hver uke. Det er vanskelig å snakke om The Jinx uten å avsløre for mye av hva som skjer, så jeg foreslår at vi tar en diskusjon i en ny sak etter HBO har sendt et par episoder til.  Avtale?
Robert Durst