The King’s Man: Vi mimrer om Kingsman

Denne uken har omsider The King’s Man premiere på norske kinoer. Dette blir den tredje filmen i Matthew Vaughns gøyale Kingsman-trilogi. Skal vi kalle det heseblesende spionaction med massevis av humor? Gjerne.

Les mer: The King’s Man, noe å glede seg til!

En kampscene mellom ballett og sverd i The King’s Man allerede vakt oppsikt, i følge VG som intervjuet skuespillerne før filmen. Selv skal jeg se filmen på pressevisning i morgen, og kjenner det bruser i kinoblodet bare av de små klippene jeg har sett fra filmen og den nevnte scenen.

For å døyve abstinensene etter overdrevet, velregissert slåssing til tonene av fet musikk måtte jeg finne frem et klassisk klipp. I den første av filmene, Kingsman: Secret Service fra 2014, går Colin Firth som spionsjefen Harry Hart amok med øks og hagle og pistol i en kirke. Bakgrunnen er at hatmenigheten i Kentucky har fått trigget ekstra voldstendenser i hjernen via SIM-kortene sine. Noen må ta ansvar, Eggsy tar (lade)grep.

De heltemodige handlingene akkompagneres av Lynyrd Skynyrds frihetshymne Free Bird. Resultatet er storslått. Gleder meg til ny film!