The Outlaws: bli med Christopher Walken og Stephen Merchant på morsom krim

Christopher Walken og Stephen Merchant herjer som The Outlaws. Den britiske serien på Prime leverer komediegull og medrivende krim.

Komedie eller krim? Thriller eller drama? Litt av alt! The Outlaws på Prime Video handler om syv mennesker som får samfunnsstraff. Seks av dem er engelskmenn fra forskjellige steder i livet og samfunnet. En av dem er amerikaner. Sammen er de rasende festlige.

Smarte Rani skal på Oxford, men ble tatt i butikktyveri som hun driver med for å provosere foreldrene.

Greg er udugelig advokat og ulykkelig nyskilt. Han kræsjet i en politibil da han ble tatt på fersken med en prostituert.

Myrna er raddisaktivist av den gamle skolen. Hennes protest mot politivold gikk veldig over styr.

Bedriftsarving John er konservativ høyregubbe som nesten slo i hjel en innbruddstyv. Faren applauderte, politiet ikke.

Ingen vet helt hva Christian har gjort eller hvem han er.

Frank er en amerikansk conman med familie i England. Han er glad i å forfalske sjekker.

Gabby er en kokainglad influenser og rikmannsdatter med internettets korteste lunte.

The Outlaws er tilgjengelig på Prime Video. Christopher Walken og Stephen Merchant spiller to av hovedrollene som må gjøre samfunnstjeneste i Bristol.

Sammen skal de rydde søppel på en forlatt industritomt i Bristol. Sjefen Diane er like udugelig som dem. Etter veldig kort tid finner de en svær bag med penger på tomten. Hvor kommer den fra? Hva skal de gjøre med pengene? Sekstetten som skulle bli rehabilitert ender opp som en gjeng outlaws.

The Outlaws er skapt og skrevet av Stephen Merchant, komikeren mange kjenner som serier som The Office og Extras og filmer som Logan til Hot Fuzz. Morsom type. Han spiller også Greg, og står side ved side med Christopher Walken som seriens store navn. Slik blir The Outlaws like genuin morsom som den blir spennende som en god britisk krimthriller. For pengenes rettmessige, kriminelle eiere lar ikke en bag med pund bare forsvinne. Her blir det trøbbel.

Samtidig må gjengen samarbeide, bli kjent med hverandre og få hverdagen til å gå opp. Da blir det karakterutvikling. Uenigheter må utjevnes. Kjeftingen mellom høyregubb John og rastaraddis Myrna utgjør tidlige høydepunkter, men også Ranis forhold til foreldrene byr på mye stor underholdning.

Generelt er The Outlaws nettopp det: knakende god, medrivende underholdning med både krim, humor, spenning og strålende oneliners. Og gjett om du får se Christopher Walken danse? Selvsagt.

Denne entusiastiske omtalen er basert på første sesong. Prime Video har to sesonger tilgjengelig, jeg skal kaste meg over The Outlaws 2 snart!