Til New York? Da MÅ du stikke innom Partners & Crime


Nordmenn valfarter til New York for å shoppe og drikke og spise. Vi anbefaler at du også bruker en time på å stikke innom denne herlige bokhandelen.

Jeg har vært innom New York
en god del ganger det siste tiåret, som så mange andre nordmenn. Siden jeg er et vanedyr, ender jeg opp med å gjøre stort sett de samme tingene hver gang. Tacolunch på La Esquina, østers på Oyster Bar, Macbook-sightseeing på 5th Avenue…ja, du ser tegningen.

Et annet obligatorisk punkt på programmet,
og dette vet jeg OP-5-kollega og eks-Newyorker Aslak backer, er shopping på Partners & Crime, en liten boksjappe ikke så langt unna Union Square.

De selger nytt og brukt, og er spesielt gode på å plukke fram amerikanske, nye forfattere vi europeere ikke har hørt om ennå, pluss at de er gode på resten av verden. De har selvsagt en stor hylle for skandinavisk krim (Larsson, Nesbø, Mankell og Fossum dominerer der, for øvrig), men også mye rare ting som krim fra Trinidad & Tobago, Israel osv.

Stemningsmessig er Partners & Crime en krimversjon av den nussete, koselige boksjappen Hugh Grant treffer Julia Roberts i da de gnistrer sammen i Notting Hill, og man må fysisk gå ned en halv etasje i en slags støvete kjeller hvor det sitter strenge menn bak disken og det lukter som en blanding av bokhandel, bibliotek og bruktbutikk.

Du kan sjekke ut Partners & Crime på nettet på denne nettsiden, Crime Pays.

Her kan du også få et fint kart til butikken fra Googlemaps:
View Larger Map

Har du tips om andre krimbutikker vi bør sjekke ut? London? Chicago? Los Angeles? Cape Town? Hvor som helst? Kjør på i kommentarfeltet.