Ting vi gleder oss til i 2014 – del 2

Nordmenn elsker å snakke om været, så Russell Crowe i Noah blir garantert et tema i 2014. Her er enda flere ting vi gleder oss til i 2014.

Januar er over halvveis, og vi begynner for alvor å komme i gang med året. True Detective er kommet i gang, så året har startet bra, men det er enormt mye annet fett å se frem mot. her er noe av det vi gleder oss mest til dette året:

Les også: Ting vi gleder oss til i 2014 – del 1

1. Fleming
— Denne miniserien om livet til James Bond-forfatter Ian Fleming ser både lekker og morsom ut, selv om vi etter traileren sitter med en følelse av at spionlivet til Fleming skal både romantiseres og kanskje overdrives litt. Premiere på BBC America og Sky Atlantic i slutten av januar.

2. Tre dager med krimkaos i Oslo
— Krimfestivalen! Vi gleder oss selvsagt fordi vi selv skal være med, men mest fordi Krimfestivalen i Oslo er noen herlige dager hvor man kan dingle rundt i Oslo og treffe kjente og lovende krimforfattere rundt hvert gatehjørne. Nils Nordberg røyker sigg utenfor Cappelen Damm, Tom Egeland smiler og småprater som han alltid gjør, Hans Olav Lahlum er Hans Olav Lahlum, Karin Fossum leverer livsvisdom, disse dagene i mars er et mekka for krimfans. Det hele går av stabelen 6-8. mars, sjekk mer info her.

3. Enda mer Midt-Østen fra Homeland-skaper
— Howard Gordon, også kjent som en av karene bak Homeland, lager nytt Midt-Østen-drama. Tyrants handler om sønnen til en diktator, som flytter tilbake til fødelandet etter å ha tilbrakt tyve år i USA. Når han så kommer tilbake til landet faren styrte med jernhånd, blir det ikke en smertefri prosess. Forhåpentligvis blir det også god TV av det.

4. The Unknown Known
— Errol Morris laget en klassisk intervjudokumentar da han tok for seg krigsarkitekten Robert McNamara i Oscar-vinneren The Fog Of War. Nå er det Donald Rumsfeld, forsvarsministeren som hjalp George W. Bush med krig i både Irak og Afghanistan, som skal prate. The Unknown Known hadde festivalpremiere i fjor, men kommer forhåpentligvis snart til en streamingtjeneste eller kino her i Norge også.

5. Bibelen filmes igjen, opptil flere ganger
— Russell Crowe møter sin verste fiende så langt i karrieren, nemlig regn som får Bergen til å fremstå som Mallorca i høysesong. Vår alles favorittaustralier spiller selveste Noah i filmen ved samme navn, og han må redde den nybyggede båten sin fra både regn, terror og Gud vet hva (bokstavelig talt). I tillegg skal Christian Bale spille en annen kraftkar fra bestselgeren Bibelen, nemlig Moses. Det skjer i filmen Exodus, hvor Moses i følge bildene vi har sett ser mer ut som en frekk krigsherre enn en mild mann med skjegg. Digg!