Tittetips! Tre serier du kan se i helgen

Helg betyr TV! Spesielt nå når det snør sidelengs og på kryss. Spar strøm, legg deg under teppet og varm deg med tre serier som politikk, frøkrim og hevn.

Les også: fem serier på fem strømmetjenester

1. Makta på NRK

På søndag begynner Makta del 2 på NRK. Det betyr episode 7 til 12 i fortellingen om Arbeiderpartiet. Rikskringkasteren skjønner hvilket produkt de sitter på, så de deler det ut i små doser som om vi var The Wire-statister luskende rundt the high rises. Nye episoder hver søndag fremover. Episodene er enda bedre enn de seks første som gikk i høst. Spesielt Flodhesten, hvor Gro og Kåre går runde for runde som Rocky Balboa og Apollo Creed, er en nasjonalskatt av en episode. Og shout out til Nader Khademi som Einar Førde!

Les komplett sekser-anmeldelse – og hvorfor Khademi gjør Einar Førde til en gallionsfigur – hos Aftenposten.

2. The Seed på NRK

The Seed ligger også hos NRK. Den tysknorske serien er ikke Makta-nivå, men en godt fortalt krim om et spennende tema. Frøvarelageret på Svalbard står i sentrum. Rundt sirkler aktivister, milliardærer, EU-politikere og tyske politimenn. Anstrengende for Ingrid Bolsø Berdal, men heldigvis jobber hun hardt nok som Svalbard-politi til at vi blir fornøyd i tittesofaen. Les mer om hvorfor tyske skuespillere fucker opp og Bolsø Berdal må rydde opp.

3. Reacher på Prime

Strømmebransjens hardeste aka Reacher leverer. Blir det for mykt med gammal norsk politikk eller miljømas på Svalbard? Lee Childs helt Jack Reacher er tilbake! Andre sesong av Reacher er som den første: hardtslående, godt fortalt, passe morsom og spennende. Les mer om hvorfor det er stas når Jack Reacher said nothing her.

Eller sjekk denne saken om første sesong: 5 grunner til å se Reacher på Prime Video.