Hvorfor blir Tom Cruise strålende som Jack Reacher?

Folk snakker om at Tom Cruise er så liten og at han ikke kan spille Jack Reacher. Her er 5 grunner til at Tom Cruise blir briljant som Lee Childs mørke helt.

Da er to trailere for Jack Reacher
ute på nettet (se under!), og diskusjonen om Tom Cruise som Lee Childs massive helt intensiveres. Helt siden det ble kjent at Cruise kjøpte rettighetene til Jack Reacher-universet, har kritikken boblet, men den handler stort sett om én ting: Cruise er for liten, og det passer ikke med Childs beskrivelse: Reacher is 6′ 5″ tall (1.96m) with a 50-inch chest, and weighing between 210 and 250 pounds (100–115 kg). He has ice-blue eyes and dirty blond hair.

Men slapp av. Her gir vi deg fem grunner til at Tom Cruise kan bli en god Jack Reacher. I mine øyne handler Reacher like mye om tilstedeværelse og mindset som de der 2 meterne over asfalten.

Og da har vi ikke en gang tatt med at Lee Child selv synes Cruise er et topp valg. Det fortalte Child nemlig til OP-5 da han besøkte Krimfestivalen i mars.

1. Tom Cruise er en god actionskuespiller. Ikke bare i gamle dager, da han nailet Top Gun, men som Ethan Hunt i Mission:Impossible-serien har han overbevist gang på gang, senest i Mission:ImpossibleGhost Protocol.

2. Tom Cruise kan overraske, tenk bare den latterlig gode minirollen som Les Grossman i Tropic Thunder? “Now I want you to take a step back… and literally fuck your own face!”.

3. Tom Cruise kan spille roller med et mørke i sjelen, det beviste han i Collateral, hvor han kjørte hardt som kynisk leiemorder fra baksetet av en taxi.

4. Tom Cruise er akkurat passe koko. Jeg mener, denne galskapen han holder på med i regi av scientologikirken gjør at han er mystisk og gal nok til å kunne snu hodet sitt inn i rollen som hevnmaskinen Jack Reacher.

5. Matt Damon. Hvem trodde egentlig at det snille pusefjeset til Matt Damon skulle bli Jason Bourne, vår tids største filmagent? Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn overraskelsen over at 1.70 centimeter høye Tom Cruise blir legemliggjøringen av jack Reacher, monsteret,

Hva tror du om Cruise som Reacher? Kommentarfeltet er til for synsing.

…og til slutt, her er de to trailerne som er kommet så langt for Jack Reacher. Premiere i USA 21. desember.