Topp 8 serier fra Netflix i 2016

80-tallshyllest, kongehushistorie, Florida-helvete og et rørende møte mellom sint alkis og koselig nerd. Her er Topp 8 fra Netflix i 2016.

Jeg har levert min Topp 10-liste for 2016 til Aftenposten, så her på bloggen deler vi opp litt annerledes. For en uke siden anbefalte jeg de fem beste 2016-seriene fra HBO, her har du de åtte beste sesongene jeg så på Netflix i året som gikk.

Sjekk også: 2016 Topp 5 fra HBO – fra visepresident til Napoli-gangsters

1 – Stranger Things
— Hyllest til 80-tallet, Stephen King, Spielberg og Hardy-guttene, men også et nydelig og spennende drama om vennskap og eventyr.

Les også: 5 grunner til at du må se Stranger Things

2 – The Crown sesong 1
— Den første av seks planlagte sesonger om Dronning Elizabeth IIs liv og virke. Her med Churchill, pappa George og en vaskekte partyprinsesse. Episode 9 er kanskje årets beste enkeltkapittel.

Les også: Får Downton Abbey-fansen medisin for abstinensene?

3 – Better Call Saul sesong 2
— Saul Goodman fra Breaking Bad aka Jimmy McGill i Better Call Saul er fremdeles vår favorittadvokat.

Les mer: – Se Jimmy breaker!

4 – Bloodline sesong 2
— Shakespeare møter Hotel Cæsar i Florida. Serien er dessverre nedlagt, og mange var skeptiske til denne andre runden, men vi holder den høyt som et tett, klaustrofobisk familiehelvete.

Sjekk Bloodline 2 skrur opp temperaturen

5 – Black Mirror sesong 3
— Netflix’ første forsøk på Black Mirror – de overtok først med denne tredje sesongen – var tidvis banalt, men på sitt beste er serien komplett innertier. Som i episoden Shut up and dance.

6 – Love sesong 1
— Et kjærlighetsdrama hvor en koselig nerd treffer en sint alkis? Riktig så rørende og morsomt, brakt  til deg av bro-com-kongen Judd Apatow.

7 – Narcos sesong 2
— Jeg hadde mange innvendinger mot andre del i sagaen om Pablo Escobar, men det hindret ikke Narcos sesong 2 i å også være strålende underholdning.

Les også: 10 tanker om Narcos 2

8 – Unbreakable Kimmy Schmidt sesong 2
— Hun søte, morsomme fra The Office i Tina Fey-skrevet komedie om en ung dame som har vokst opp i sekt og flytter til New York? Masse musikalhumor, 90-tallsreferanser og absurde punchlines? Jepp, veldig morsomt.