Trailer: 5 grunner til at 2 Guns gjør meg våryr

Blir 2 Guns med Denzel og Wahlberg årets morsomste actionfilm? Traileren er i hvert fall en solid innertier.

2. august er det amerikansk kinopremiere på 2 Guns, hvor Mark Wahlberg og Denzel Washington spiller to undercover-agenter som uvitende blir satt opp mot hverandre. Etter et vellykket ran lander de i seriøst trøbbel, og blir tvunget til å jobbe sammen.

Det fører til heseblesende biljakter, bromance-aktig småkrangling, kjappe replikker og livsfarlige situasjoner. Vi snakker god gammeldags buddy cop film! Filmen er regissert av islendingen Baltasar Kormákur – som i sin tid laget 101 Reykjavik – og er basert på en tegneserie som også heter 2 Guns.

Jeg har sett traileren 3-4 ganger nå, og blir enormt klar for å se filmen. Humor, action, referanser, musikk, alt sitter som et skudd. Her er fem grunner til at traileren til 2 Guns gjør meg våryr av filmglede:

Wahlberg som dum sidekick
— Mark Wahlberg er en slags guilty pleasure som skuespiller, jeg skal innrømme det. Knullekonge i Boogie Nights, romantisk stonerprins i Ted og legendarisk kortluntet i The Departed, den gamle Calvin Klein-modellen gjør maksimalt ut av sitt lille katolske prettyboy-potensial. Og her i 2 Guns ser det ut som han legger opp en blanding av den naive John Bennett i Ted og den selvsikre og noe enkle – men handlekraftige! – Sean Dignam i The Departed.

Bruken av “Watchtower”
— Det er få ting jeg elsker mer enn når låter treffer maksimalt i trailers. Tenk for eksempel når Dimmu Borgir kommer over høytalerne i Hellboy-traileren, eller når Jigga og Kanyes “No Church In The Wild” med blytung bass og Frank Oceans silkestemme dundrer inn i Safe House-traileren? Jeg får lyst å vrenge lommeboken for å skaffe meg en kinobillett sporenstreks. Slik er det også i 2 Guns, når Ed Sheerans stemme kommer snikende inn på The Devlins-coveren av Jimi Hendrix sin remake av Dylan-klassikeren All Along The Watchtower.

Paula Patton er tilbake
— For de av oss som var redd for at Paula Patton skulle forsvinne etter gjennombruddet med Mission: Impossible – Ghost Protocol, hun er tilbake! Ser ut som hun er damen til Denzel i 2 Guns, men jeg vedder på hun har noen agendaer på egen hånd også.

Ran med masker
— Hva er en ransfilm uten fete masker? Tenk Nixon i Point Break og nonnene i The Town, makan til effektivt. Samme i starten på 2 Guns-traileren. Jeg klarer ikke helt å kjenne igjen maskene, så om noen har innspill er det bare å kjøre på i kommentarfeltet.

“Cool guys don´t look at explosions”
— Sjekk etter cirka to og et halvt minutt av traileren, når Denzel Washington siterer Fat joe og hvisker “make it rain” og står med ryggen til at bilen eksploderer. Om ikke DET er en hyllest til The Lonely Island og Will Ferrells episke “Cool guys don´t look at explosions”, så kan du kalle meg en hvitmalt krakk.

Uansett, her kan du selv sjekke traileren til 2 Guns. Som du sikkert har skjønt, jeg gleder meg til dette kommer i fullengde på kino: