TRAILER: Homeland sesong 3 – en analyse


Traileren for tredje sesong 3 av Homeland er proppfull av mystiske hint. Vi dirrer av spenning, og synser om fremtiden til den intense spionserien.

I forrige uke kom endelig en ordentlig trailer for Homeland sesong 3. For noe uker fikk vi en gaaaanske så innholdsløs teaser (men det ligger jo i navnet, den skal jo bare tease), men med denne første traileren ble det nesten overdose av informasjon og koder og hint og gåter.

NB: SPOILERS OM DU IKKE HAR SETT DE TO FØRSTE SESONGENE

Vi skal tenke høyt om traileren, men først kan du se den selv:

Vi har diskutert Homeland inngående her på bloggen i snart to år, og kommer til å fortsette med det. Her er det fremdeles mye å ta tak i, for eksempel:

— Hva skjer med Nicolas Brody, eks krigsfange og nasjonalhelt og nå jaktet terrorist? I traileren går han rundt og gjemmer seg under hettegenser, er klippet skallet, er i geriljakrig, mumler hemmelighetsfullt med andre muslimer…det ser ut til å bli en hektisk sesong for Brody. Det jeg lurer på er om noen av de klippene kan være tilbakeblikk, altså fra perioden da han ble radikalisert/hjernevasket? Og hvor i huleste skal denne nedbombede leiligheten være, Beirut igjen?
Screen Shot 2013-08-13 at 7.26.38 PM

Les også: Aslak oppsummerer sesong 2 av Homeland

— Carrie går på en ny smell. Megasmell. I løpet av traileren blir kontoret hennes raidet av politiet, hun blir trøstet av Saul (“I am so sorry”) mens hun sipper nevrotisk, det ser ut som hun får en sprøyte, og hun er jommen meg på et tidspunkt lenket til en sykeseng. Overraskende lite action på Carrie i traileren (altså spionaction), vi er jo vant til å se henne som både sårbar og handlekraftig…og hva med disse skribleriene vi så vidt ser i traileren?
Screen Shot 2013-08-13 at 7.27.07 PM

Les også: …og her oppsummerer jeg sesong 2…

— Hva holder Peter Quinn (han CIA-hjelperen som kom inn i sesong 2, og kjørte kniven gjennom hånden på Brody) på med? Han spionerer, setter lyddemper på pistolen, og er tydeligvis tiltenkt en viktig rolle i sesong 3.

— Det samme kan man ikke si om Mike, eks-kompisen til Brody som ble kjæreste med konen da Brody var borte og antatt død. Vi ser knapt Mike i løpet av traileren, eller: ser hva vi ham i det hele tatt? I følge denne rapporten kan det være han såvict dukker opp. Brodys kone Jessica er også minimalt med i denne traileren, skal vi tolke det som at hun skyves ut på sidelinjen? I så tilfelle helt greit, utspilte sin rolle i handlingen uansett.

Les også: Er Abu Nazir en utdatert terrorist?

— Men vi må snakke om den største overraskelsen her, og det som blir tydeligst presentert. Brodys datter Dana ser ut til å ta livssynsundervisningen på alvor, og tester ut islam? Den så jeg ikke helt komme, men når jeg får tygd litt på twisten er den ganske åpenbar. Dan virket mer fascinert enn rasende da hun tok faren på fersken på bønneteppet, og den naturlige motsatsen til tenåringsopprøret hennes er jo selvsagt å kjøre pendelen over på andre siden. Spennende, dramatisk og god grobunn for nye røde tråder i serien.
Screen Shot 2013-08-13 at 8.14.27 PM

— Jeg gleder meg til å se hva de diskuterer på den 12/12-høringen vi får flere klipp fra. Er det bare noe fra starten av sesongen, eller er det et viktig og gjennomgående element?

Les også: Homeland vs Beirut

— Puh! Så mye å ta tak i her, så mange ting å glede seg til når sesong 3 starter opp igjen 29. september. Hva er dine tanker om traileren til Homeland sesong 3, har du andre innspill og vinklinger enn de jeg har brainstormet her? Kjør på i kommentarfeltet, så varmer vi skikkelig opp til premiere sammen.

PS: Etter hva jeg forstår fra TV 2, så kommer de til å videreføre praksisen med å få Homeland ut på Sumo et døgn etter premiere, og så ganske kjapt på TV etter på. I fjor var de åtte dager bak amerikansk visning, det kan man leve med.