TRAILER: Skittent og stjernespekket


Hellige Moses! Er det mulig å få inn så mange kule folk i én og samme trailer?

Trailer-bransjen er en skitten hore
som enten lover for mye eller avslører all moroa, men denne sniktitten på Out Of The Furnace pirrer kraftig.

Delvis på grunn av den mystiske stemningen fra coveren av Neil Youngs “Heart of Gold” (usikker hvem som har gjort den, men flere kommentarfelt sier at det er New York-duoen Phantogram), men mest på grunn av skuespillerne.

Sjekk bare her: Christian Bale gjorde Batman mystisk og mørk, men vår favoritt er kanskje innsatsen hans i The Prestige. Casey Affleck ble regissert av broren Ben i OP-5-favoritte Gone Baby Gone, men brukte filmen til å komme seg ut av skyggen hans og bli  en av Hollywoods beste lowkey-helter. De få scenene med ham i traileren her er maks intensitet. bale og Affleck spiller to brødre som bor i et øknomisk noe utfordret strøk, og fengsel, slåssing og organisert kriminalitet virker å være standard prosedyre. Utfordringene står hvert fall i kø i traileren. Uansett, videre til de andre skuespillerne:

Forest Whitaker er kul bare fordi han heter skog til fornavn, men vi husker han best for rollen som hakkande gærne Idi Amin i The Last King Of Scotland og den brutale rollen som trøblete Jon Kavanaugh i The Shield, en av tidenes beste TV-serier. Woody Harrelson er også en trøblete type, visstnok, men hey: han vil alltid være Mickey fra Natural Born Killers. Eller Larry Flynt! Eller dusørjegeren i No Country For Old Men! SÅ mye å velge blant.

Det stopper ikke der. Willem Dafoe var kanskje døll i den Madonna-filmen hvor de har seg oppå knust glass, men når han hvisker Laura Dern i øret i Wild At Heart, da…er han en av verdens kjipeste karakterer. Zoe Saldana kommer fra Star Trek, og legenden Sam Shepherd gjør nok en beinhard rolle, ser det ut som.

Vi har sett stjernespekkede trailere og filmer før som kanskje ikke har fungert, men etter å ha sett traileren for Out Of The Furnace et par ganger, har jeg sommerfugler i magen. Dette bør bli skittent, hardt, brutalt og forhåpentligvis enormt rørende fra regissør Scott Cooper, som tidligere har gjort Crazy Heart:

Her er forresten den første traileren, hvor Pearl Jam tar seg av det musikalske med låten “Release”: