TRAILERS: Amerikanske versjoner av to favorittserier

resurrectionBroadchurch har blitt til Gracepoint, og Les Revenants/Gjengangerne har fått navnet Resurrection. To av OP-5s favorittserier er nyinnspilt i USA, sjekk klipp her.

Den mørke landsbykrimen Broadchurch var en stor favoritt her på flatskjermen da jeg fikk tak i den på DVD i fjor høst (les omtalen vår her), og senere gikk serien sin seiersgang på NRK. Nå har historien om landsbyen Broadchurch, en død gutt og alle de kjipe mistankene som slenges rundt blitt til Gracepoint. David Tennant har fortsatt hovedrollen, ellers er det nye ansikter og selvsagt amerikanske fjes. Premiere til høsten, her er traileren som gir meg inntrykk av at det…blir ganske likt som originalen?

Den franske serien Les Revenants – med landsbykids og -beboere som kommer tilbake fra de døde, er noe av det mest stemningsfulle som er vist på TV de seneste årene (les vår omtale her), senest på NRK med tittelen Gjengangerne. Mens vi venter på sesong 2, kan vi kaste et øye på den amerikanske versjonen, Ressurrection. Jeg har første episode liggende på Macbook-en, men må innrømme at denne traileren gir meg bare sånn passe lyst å sjekke serien. Litt cheesy, eller hva sier dere? Originalens briljanse lå i det mystiske, det usagte, det hemmelige, og det vakre soundtracket, her ser det ut som kantene er polert og alt er streitet til.

OPPDATERING: Resurrection er i følge serieskaperne ikke en remake av Les Revenants, men basert på boken The Returned av Jason Mott. Denne boken har dogg blitt kritisert for å være en kopi av filmen Les Revenants som den franske serien er basert på, så det er ikke helt fritt for lenker her.