Tre podcaster: Hitlers regissør, Appelsin-Herman og en død kvinne på Plaza

En norsk podcast-mester har laget seks episoder om kvinnen til høyre for Hitler. Dét er en av tre podcaster du bør sjekke ut i lockdown.

Det er på tide å bure seg inne igjen. De neste ukene må vi fylle tiden med underholdning i stedet for venner. Derfor vil jeg tipse om tre norske podkaster som har gitt meg mye glede og gjort meg litt smartere. Det føles hvert fall slik.

Taakeprat
— Even Hauen researcher ting han er interessert i. Resultatet presenteres som Taakeprat, som er lastet med fakta, mørke overraskelser og spennende historier. Min favoritt er de seks (!) episodene han laget om den tyske regissøren Leni Riefenstahl. Du vet, hun som laget Viljens triumf for Adolf Hitler. Det er stor sjanse for at du blir avhengig av Taakeprat, så sjekk gjerne Patreon-siden til Hauen også.

Gamle greier
— Nasjonalbiblioteket har truffet blink med denne gøyale serien, laget av Askild Matre Aaserød. De korte episodene dykker ned i livene til nordmenn som har levd ville liv. Hva med Appelsin-Herman, gutten fra Lakkegata som ble fruktselger på Frogner, showmann på pulver og sirkusdirektør i Russland? Tror du han ble hengt oppned i sitt eget sirkustelt mens en sulten russisk landsby spiste sirkusdyrene foran øynene hans? Det kan stemme! Eller nordmannen som inspirerte Darwin til. skrive Artenes opprinnelse, ble fanget av slavehandlere og endte som sjef for en engelsk fangeøy? Alt er med! Gamle greier er også verdt å anbefale unge lyttere for å få dem hektet på historie.

Krimpodden: Plaza-mysteriet – Var Jennifer Fergate en spion?
— VG er best i landet på krim. Det gjennomsyrer også Krimpodden, hvor de ukentlig snakker om kjente så vel som glemte krimsaker. Denne episoden om kvinnen som ble funnet død på Plaza Hotel i Oslo er fengende, mystisk og velprodusert. Som de fleste andre episodene de lager.

Sjekk også disse tipsene: 5 podcaster du må høre – fucked up flyplass, 6ix9ine, jakten på Keiko m.m.