True crime på Litteraturhuset

Disse to er eksperter på hemmelige CIA-agenter, italienske advokater og brutale NOKAS-ranere. På onsdag skal OP-5 prate med Lena Sundström og Rolf Widerøe om true crime, og du er hjertelig invitert.

Er du ferdig med Serial og The Jinx? Synes du fremdeles Dødsranet er en av de mest spennende norske bøkene? Lurer du på hva CIA egentlig holder på med bak finlandshettene sine? Da er Litteraturhuset i Oslo stedet for deg på onsdag.  Da får jeg besøk av Rolf Widerøe og Lena Sundström i Kjelleren der, og i en times tid skal vi diskutere true crime.

Les også: OP-5s Topp 5 true crime-bøker

Rolf Widerøe utgjør sammen med Hans Petter Aas suksessduoen som har skrevet Dødsranet og Kuppet, to av de mest heseblesende norske krimbøkene som er skrevet. Forskjellen fra Jo Nesbø og Anne Holt er at alt er sant, Dødsranet om NOKAS-ranet og Kuppet om Nordea-svindelen.

Les også: Norsk mafia og det store kuppet

Lena Sundström er gravejournalist i Sverige, og har en lang karriere som journalist og forfatter bak seg. I 2013 ga hun ut Spår, hvor hun forteller historien om to asylsøkere som utvises fra Sverige og tortureres av egyptisk sikkerhetspoliti etter en CIA-drevet utsendelsesoperasjon på svensk jord. Rystende saker, og spennende som Carl Hamilton i storslag.

Enormt hyggelig om folk har lyst å komme innom og høre oss diskutere noe slik som dettet: “Hva tenker disse tre om arven fra true crime-sjangerens pionerer? Hvordan stiller de seg til bruken av fiksjonens virkemidler i den kriminelle sannhetens tjeneste? Slettemark møter Widerøe og Sundström til samtale om virkelighetens point of no return, og hvordan den ser ut mellom to permer.”

Sjekke hele programposten her, der kan du også kjøpe billetter. 60 kroner om man er student, 90 om ikke.