True Crime

OP-5 elsker True Crime. Etter min mening er den beste spenningslitteraturen de siste årene dokumentarbasert. Sjekk våre anbefalinger.

Joda, som redaktør for Dødsranet og Et mord i Kongo er jeg ganske inhabil hva angår spenningsbaserte norske dokumentarbøker. Men hva med de beste internasjonale titlene?

Har gått gjennom biblioteket mitt på jakt etter noen kick-ass titler i true crime og dokumentarspenning generelt. Her er noen man bør ha lest:

Lawrence Wright The Looming Tower: Tror neppe en krimredaktør pre-911 ville godtatt en forfatter som kom med historien om et terrornettverk som fløy passasjerfly inn i World Trade Center og FBI-agenten som jaktet på dem. Men dette er vel det endelige beviset på at virkeligheten er råere enn fiksjonen – hver gang.

Gellert Tamas Lasermannen: Megabestselger i Sverige for noen år siden. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Rå historie om lasermannen selv og politifolkene som jakter på ham.

Peter Øvig Knudsen Blekingegadebanden 1-2: Episk, dette her, om raddisene i Danmark som endte opp med å rane banker. Det skjer mer i våre naboland, vi må bare innrømme det. Dette er lærerikt og ekstremt spennende.

Gordon Thomas Gideon´s Spies: Skal sette opp en ordentlig liste over Mossad-bøker en dag jeg får tid, men denne hemmelige historien er en av de aller beste. Vi begynner med Lady Diana, for å si det sånn, og det fortsetter med snikmord, honeytraps og glamour på hver side.

David Grann The Lost City of Z: Strengt tatt ingen true crime i ordets strengeste betydning, men en herlig røverhistorie om britiske oppdagere, skjulte jungerbyer og en journalist fra New Yorker som forsøker å finne ut av det hele.