Hvorfor digger vi True Detective 2?

Louisiana har blitt til California, og den mørkeste TV-serien er tilbake med ny sesong. Her er ti grunner til å bli nyforelsket i True Detective.


1. Rachel McAdams viste seg frem i le Carré-filmen A Most Wanted Man, nå er hun avstumpet og perfekt som Ani Bezzerides, State Police-offiseren som mistror hippiefaren sin like mye som kriminelle.

2. Colin Farrell har gjort mye rart i karrieren, men som politimannen Ray Velcoro er han på sitt kjipeste og beste. Noen skuespillere kan dette med å utstråle fare og katastrofe, Farrell er én av dem.

td-s2

3. Men det slår likevel ikke Vince Vaughn, som i noen stille, effektive sekunder viser hvorfor han har fått rollen som karrieregangsteren Frank Seymon. Rett etterpå eksploderer han i en av seriens hardeste scener. Så langt.

Les også: True Detective 2 – suveren oppfølger

4. I sesong 1 leverte The Handsome Family fjorårets mest perfekt plasserte åpningslåt med americana-visen “Far From Any Road”. Nå står Leonard Cohen for den pumpende åpningen med fjorårets oversette “Nevermind”.

5. Noen av episodene er regissert av den danske regissøren Janus Metz Pedersen, som laget den skjellsettende krigsdokumentaren Armadillo om Danmarks tropper i Afghanistan. Han får California til å se ut som en krigssone.

Sjekk også: ny True Detective 2-trailer

6. For California har sjelden sett så bedriten ut som når True Detective-handlingen legges til den fiktive, korrupte industribyen Vinci. Det i seg selv er en bragd.

7. True Detective får meme-vennlig
filosofi til å fremstå som viktig livsvisdom. “We get the world we deserve”, sier Ray Velcoro, og vi nikker alvorlig og bekreftende.
TD2-colinfarrell

8. Barscenene med singer-songwriter på scenen minner oss om Twin Peaks og Angela Badalamentis nydelige seriemusikk. Dét er en god ting.

9. Luftbildene av Californias trafikkmaskiner er det vakreste TV har bydd på i år.

10. Alle karakterene fra sesong 1 er borte, men True Detective holder på mange av nøkkelelementene. For eksempel filosofiske samtaler på bilturer. Vår favoritt så langt er dialogene om e-sigaretter.

True Detective går på HBO Nordic nå. Sjekk hele vår True Detective-side i A.magasinet i dag:
26Spenning-page-001