True Detective s01e06: – Fuck this and fuck this world!

truedetective-fuckthisAlle andre kan bare dra til helvete! Crazy bitches, sure sjefer og sleipe predikanter. Rust og Marty ruller videre mot mørkets hjerte i True Detective.

Puh! Tenk at mandagen skulle bli dagen man så mest frem til i uken? Denne helgen droppet jeg til og med det siste glasset med vin på lørdagskvelden for å være ekstra sharp og klar til å reise på mandagstur i Louisiana sammen med Rusty Cohle og Marty Hart.

OBS: Mer SPOILERS her enn det er uoriginale medlemmer i Slayer!

Vi er kommet til episode 6 av serien True Detective, og under er Alle Mine Tankar om seriens siste utvikling.

Les mer om ep 3: – And then, like a lot of dreams…

Les mer om ep 4: – På nivå med Scorsese og De Palma

Les mer om ep 5: – He is getting a read on you

— Omtrent dette skjedde: Marty banket opp karene som klådde på eldstedatteren hans i en bil. Rust fortsatte etterforskningen rundt hva som egentlig skjedde på methfarmen, og dro rundt til både etterlatte, ofre og mistenkte for å sjekke videre spor og mistanker. Marty innledet et forhold til Beth, en av damene som han tidligere i serien traff på det sjuskete horehuset inni jungelen. Konen oppdaget forholdet, og straffet Marty med å forføre Rust. Rust ble suspendert for å ha gjort alle forhørene uten lov fra politisjefene, og da Marty finner ut av at han har hatt seg med konen, blir det full slåsskamp. Rust utbasunerer “fuck this and fuck this world”, og sier opp jobben. Episoden avslutter med at de to tidligere kollegene endelig treffes i nåtid, og kjører mot solnedgangen for å ta seg en øl.

— Jeg elsker avslutningsscenen, der de to tidligere våpendragerne omsider møtes igjen, helt mot slutten av episode 6. Det minner meg om da Al Pacino og Robert De Niro endelig var sammen på film i Heat, og skyver True Detective inn i nytt og enda mer ukjent terreng. Hvorfor sjekker Marty pistolen, er det fordi han planlegger noe eller fordi han er usikker på hva Rusty holder på med? Sannsynligvis det siste.

— Videre liker jeg veldig godt hvordan True Detective bruker sex og vold som elementer med viktig drivkraft for historien. Martys utroskap er ikke bare for å vise noen kjappe sexscener, det bidrar til å gi karakteren hans mer kjøtt og bein som en kåt, endimensjonal og egoistisk type, en fyr som fucker opp alt han egentlig burde satset på. Samtidig som konen Maggie bruker sex for å slippe ut av grepet hans.

— Slåsskampen mellom Marty og Rust var også uungåelig, helt siden vi tidligere i serien fikk høre at Rusty og Maggie hadde vært tett på hverandre, så vi denne komme. Likevel var det en slåsskamp som demonstrerte hvor langt de to kollegene/vennene var kommet fra hverandre.

— Plotmessig kom vi egentlig ikke så mye videre, bortsett fra at det er åpenbart noe med disse skolene og forsvinningene. Eller er det egentlig det? Det kan ligge flere lag bak her.

— Et av lagene er at Rust har mer av en personlig hevngreie gående enn jeg kanskje har trodd. Sekvensen da han får hun unge jenten til å innrømme at hun har drept sine barn, og han ber henne ta livet av seg? Iskalde saker. Unfunfact: sykdommen hennes, Munchausen syndrome by proxy, er samme som dukker opp i episode 6 av Broen 2. Altså det at man skader noen for å pleie dem, eller noe sånt.

— Jeg opplever denne episoden var en slags transportetappe mot slutten, og det mener jeg ikke negativt. Manusforfatterne setter nå opp plottet for det endelige oppgjøret, både i fortid og nåtid. Rust og Marty har omsider truffet hverandre, Maggie er dratt inn i dramaet (og hun lyver hun også), og det hele vakler som et korthus. Hvem lyver mest, hvilken agenda har Rust, hva er greiene med de nakenbildene som Joel Theriot fant i den mystiske fransiskanerboken? Så mante spørsmål, og bare to episoder igjen å få svar.

Det er sikkert noe jeg har gått glipp av her, så kjør på i kommentarfeltet under. Gleder meg til å høre teorier og analyser.