TV 2 plukker opp lovende spionkrim: HUNTED


Hvem prøvde å få Sam Hunter drept? Vi lar oss fengsle av den nye BBC-serien Hunted, som TV 2 skal sende.

Forrige uke hadde Hunted premiere på BBC. Nå har TV 2 bestemt seg for å vise serien her hjemme. Hvorfor skal vi glede oss til det mon tro? Her er noen tanker basert på første episode:

Handlingen begynner i Tangier, hvor Sam Hunter og en gjeng agenter driver et snasent dobbeltspill for å få løslatt en kar som er fanget hos noen terrorister eller lignende. En av agentene er kjæresten til Sam. Alt går så lukt til helvete, Sam blir skutt, og det kan virke som noen på laget hennes har tystet til skurkene. Så står det One Year Later på skjermen, og vi treffer Sam i et hus i skogen. Hun har flashbacks og mareritt, men trener beinhardt for å komme tilbake i toppform.

Så ser Sam noen mystiske signaler i avisannonser, og drar inn til storbyen og tropper opp på sitt gamle kontor. Det er hos en privat etterretningsorganisasjon som heter Byzanthine, og alle der er overrasket/sjokkert over at hun er i live. Men Sam hunter er besatt med å finne ut hvem på teamet som sviktet henne. Og om du tror dette er spoilers, så snakker vi nå om de første ti minuttene av serien. Skal ikke si så mye mer hva som skjer, men det er spennende, mystisk og som engelskmennene ville sagt: intriguing.

Hvorfor jeg liker Hunted etter én episode? Anslaget er latterlig bra (Bourne-style med dateline og dobbeltspill), Melissa George som spiller Sam Hunter er feiende flott og litt Lara Croft-aktig uten at det blir helt fantasy (Fun fact: melissa George er australsk,og slo gjennom i Home & Away. Fun fact 2: I fjor datet hun hiphop-gründer/gamlis Russell Simmons), og plottet med hvem-har-lurt-Sam-Hunter er enkelt og effektivt satt opp. Det hele er filmet som et gloomy, moderne (les: ser umoderne og datert ut om noen år, men fuck det) og kaldt stemningsdrama, med spionaction, noia og supense liggende murrende under. Jeg ser at noen kaller Hunted for et engelsk Homeland. Tematisk er ikke det helt spot on, men spenningsmessig? Helt klart.

Men som den gamle Natt & Dag-journalisten Harald Grenne sa på Twitter her om dagen: “Spent på om resten av serien holder samme standard”. Det utsagnet tiltredes, for denne første episoden (det skjer mye mer dramatisk etter åpningen) fenger så voldsomt at Hunted nesten må skuffe.

Andre episode ble kjørt på BBC i går, så vi finner jo fort ut om nivået holdes oppe

TV 2 sier til OP-5 at de skal vise Hunted “mot slutten av året”.

Har du sett første episode av Hunted? I så tilfelle, kjør på i kommentarfeltet.