TV 2 snakker om planer for Homeland


TV 2 elsker Homeland, men er ikke helt fornøyd med seertallene. Bonus: kanalen hinter om storsatsing på norske serier.

I høst er det premiere på sesong 2 av Homeland, som vi har skrevet mye om her i OP-5. Siden vi vet at være lesere er opptatt av historien om Brody og Carrie, tok vi en prat med Bjarne Laastad i TV 2 for å sjekke hvilken standing den fantastiske serien har der på huset.

Hei Bjarne! Vi i OP-5 digger Homeland, og lurer på hvordan seertallene deres var på sesong 1?
– Seertallene for Homeland lå i snitt på 284 000 seere og andel 20%.

Detaljer om sesong 2 av Homeland

Er dere fornøyd med de tallene?
– Vi er like store fans av serien som dere og skulle gjerne ha sett at serien hadde hatt enda flere seere. Men Homeland er nok et godt eksempel på seer-utviklingen når det gjelder amerikanske tv-serier her hjemme. I disse serienes glansdager på 90-tallet kunne serier som Friends og Ally McBeal ha oppimot 800.000 seere på det meste. Den tiden er definitivt forbi.

Dere var kanonflinke med å dra opp Homeland sesong 1 tidlig, blir dere like gode på sesong 2?
– Nordmenn finner seg ikke lenger i å vente i over et halvt år på å få se godbitene. Det gjør vi nå noe med, og sender i vår Touch bare dager etter visning i USA – og det er også målet med sesong 2 av Homeland. Vi skal sende den så tett opp mot førstegangsvisningen i USA som overhodet mulig.

OP-5 synser om sesongavslutningen av Homeland

Hva er forventningene til sesong 2 etter oppmerksomheten rundt sesong 1?
– Vi er veldig glade for å kunne sende en serie som Homeland. Det er en serie av svært høy kvalitet, som det blir snakket mye om og som vi selv gleder oss til å se! Og vi må jo kunne håpe at enda flere vil glede seg over sesong 2.

Hva satser dere på ellers fremover?
– Når det gjelder serier er det nå først og fremst de nordiske krim- og dramaseriene som oppnår de beste seertallene. Det gjelder ikke bare hos oss, men også på NRK. Mange har nok et inntrykk av at serier som The Sopranos, Six Feet Under og The Wire hadde gode seertall da de ble sendt på tv. Det hadde de jo ikke. Det er Himmelblå og Lilyhammer som får de høye seertallene. TV 2 kommer til å satse stort på norsk drama i tiden som kommer. Vi gleder oss til å fortelle OP-5 om det etter hvert!