TV-søndag? Her er noen tips

William H. Macy og Joe Mantenga i en David Mamet-film fra 1991 er et av tipsene våre for en perfekt TV-søndag.

Jada, søndagen er her igjen, og mellom all fotballen og underholdningsreprisene er det mye digg krim å se på utover dagen. Her er tre tips fra OP-5:

Mord i paradis, på Fox Crime kl 20:05
– Jeg kjenner ikke til denne fransk-engelske serien fra før, men omtalen på Fox Crime-sidene er lovende. Etter flere uforklarlige mord på den lille øya Saint-Marie i kariben, ankommer etterforsker Richard Poole for å løse de mystiske mordgåtene. Som den klassisk britiske politibetjenten han er, foretrekker han Londons duskregn fremfor blått hav, glitrende sand og nydelig tropisk vær. Pools nye partner, Camille Bordey, er en eksotisk og briljant kvinne. Sammen jobber de med betjent Dwayne Meyers og Fidel Best. Hver episode byr på et nytt mysterium, med intriger og utfordringer. Vil Poole finne seg til rette på den idylliske øya, og vil mordgåtene oppklares?
Vi snakker neppe noen ny The Wire eller The Shield her, men forhåpentligvis en god krim fra et eksotisk miljø. BBC har bestilt sesong 2, premiere i 2013. Sjekk klippet her:

Homicide, på Showtime kl 22:35
– Joe Mantenga spiller hovedrollen i denne politithrilleren, skrevet og regissert av geniet David Mamet (Glengarry Glen Ross). Mantenga spiller den jødisk politimannen Bobby Gold, som er på sporet av en narkoboss, spilt av Ving Rhames. Sammen med partneren Tim Sullivan (William H. Macy, mange gode skuespillere i denne filmen, gitt) ender mot sin vilje opp med å etterforske drapet på en jødisk snopebutikkeier i stedet for å jakte på den høyprofilerte narkosjefen, og selvransakelse blir nødvendig når Gold kommer over en rar sionistorganisasjon som styrer mer enn hva Gold vil innrømme. Homicide har stram dialog, dirrende spenning og strålende skuespillere. Alt du trenger, altså.

Louis Theroux: Megafengselet i Miami del 2, på NRK3 kl 23:50
– NRK3 fortsetter Louis Theroux-serien sin. Sønnen av Paul Theroux later som han er naiv og undrende og sånt, men er selvsagt en briljant journalist som lar alle mulige folk åpne seg. Dette er også programmet hvor GABOS-uttrykket kommer fra, i første del av denne dokuen fikk vi høre en fange si at Game Ain´t Based On Sympathy, les: GABOS. Morsomt, skremmende, underholdende og interessant. Louis Theroux på sitt beste.