TV-tips på en maisøndag

Jason-in-The-Transporter-jason-statham-14341304-897-599
Er denne mannen vår tids Steven Seagal? TV 2 og TVNorge bruker hvert fall søndagen til sin lille Jason Statham-battle. Her er søndagens TV-tips.

Dial M For Murder
, på TCM kl 13:15

— Hvorfor ikke starte søndagen med en klassiker fra Alfred Hitchcock? Dial M For Murder – med Grace Kelly i en fin hovedrolle som den bortskjemte konen som skal bli drept av sin tennisspillende ektemann – ble kåret til en av tidenes ti beste filmer i mystery-sjangeren av American Film Institute i 2008, vel fortjent for Hitchcock og hans snikende, sitrende krimthriller.

Von Bülow-mysteriet, på TV 2 Filmkanalen kl 18:55
— Jeremy Irons og Glenn Close i en VHS-klassiker fra 1990. Irons spiller Claus Von Bülow, overklassemannen/arisokraten som mistenkes for å ha lagt sin kone (Close) i koma. Von Bülow-mysteriet er basert på en sann, rar og bisarr historie, og er et hyggelig gjensyn en tidlig søndagskveld.

Bletchley Circle, på SVT1 kl 21:00
— Andre episode i andre sesong av dette joviale engelske krimdramaet. En gjeng kvinnelige kodeknusere fra andre verdenskrig samles etter krigen for å sjekke mystiske dødsfall.

The Transporter, på TV 2 Zebra kl 21:00
— Av og til trenger man en dose Jason Statham i livet sitt. Da passer The Transporter perfekt. Statham er sjåføren som kan frakte hva som helst hvor som helst, men når han får bankranere, kinesisk mafia og politi etter seg, da blir det både kaos og enormt moro actionfilm.

The Mechanic, på Max kl 21:30
— Og sjekk her, TV 2 og TVNorge kjører Statham-battle i kveld! I The Mechanic er Jason Statham snikmorderen som kan drepe hvem som helst når som helst, men når mentoren Bishop (Donald Sutherland) blir knerket, må han bryte sine egne koder for å ta hevn. Action! Om du skulle være i tvil, Jason Statham er vår tids Steven Seagal.

Nådeløse menn/The Unforgiven, på Max kl 23:20
— Meget sterk avslutning på kvelden fra Max. Clint Eastwood-filmen Nådeløse menn raidet Oscar-utdelingen for drøyt tyve år siden, her snakker vi Morgan Freeman og Gene Hackman og Clint Eastwood i brutalt samspill. Eastwood er den pensjonerte drapsmannen som har blitt bonde på sine gamle dager, men må ty til gamle, voldelige triks da han havner i klammeri med sheriffen, Hackman. Opprinnelig laget som et slags svar på og oppsummering av Eastwoods western-karriere, men i ettertid også ansett som en av tidenes beste hevnfilmer, samtidig som den viser hvordan western-myter egentlig er ubehagelige og kompliserte like mye som helteaktige og episke. Briljant film.

Mad Men, på Vox kl 23:45
— Tredje episode i sesong syv av Mad Men. Hva skjer med Don Draper, er han på vei utenfor stupet?