TV-tips på en sommersøndag

national_treasure_book_of_s
Nicolas Cage som det harry søskenbarnet til Indiana Jones, Denise Richards og Neve Campbell i nakenbadehumør, John Lennon forelsket og på fylla, legenden David Attenborough på øytur. Her er våre TV-tips for dagen.

Med Attenborough til Galapagos, på NRK1 kl 19:30
— Strålende naturdoku med Sir David Attenborough, den 88 år gamle TV-legenden som har vunnet BAFTA i sort-hvitt, farger, HD og 3D. Dette er tredje og siste episode om den vanvittige øygruppen utenfor stillehavssiden av Sør-Amerika, de to første ligger på NRK.no. Lekkert filmet, suverent fortalt, litt humor, mye info, behagelig tempo. Perfekt TV?
http://youtu.be/JNNaUiSG3f8

National Treasure: Book of Secrets, på TV 2 Zebra kl 21:00
— Tenk deg Da Vinci-koden møter det harry søskenbarnet til Indiana Jones, laget for storøyde barn og bakfulle voksne? Da har du Nicolas Cage i denne andre filmen i National Treasure-serien. Les også: 10 grunner til å elske Nicolas Cage
http://youtu.be/pDxiflW57r4

Millenium-trilogien, på SVT1 kl 21:00
— Stieg Larssons bøker om Lisbeth Salander, her i den svenske serieversjonen på seks episoder. Moderne skandinavisk krimklassiker, spesielt de to første episodene som da er Menn som hater kvinner. Kult gjensyn.

Headhunter, på NRK3 kl 21:30
— Jeg har ikke sett denne danske thrilleren, men omtalen og skuespillerlisten – med blant annet Lars Mikkelsen fra den siste Sherlock-sesongen – pirrer interessen. “Den tidligere journalisten Martin Vinge blir spurt om å finne en passende leder til et av Danmarks største shipping- og oljeselskap. Han skjønner for sent at han er dratt inn i en maktkamp og blitt en brikke i et skittent spill. Ganske fort er han fanget i et nett av dilemmaer som også legger et stort press på hans privatliv. Med: Lars Mikkelsen, Charlotte Munck, Burkhard Forstreuter m.fl.”
http://youtu.be/RteNjjFeNjM

Magic City, på Vox kl 23:35
— Sesongpremiere på andre runde av denne underholdende og lettbente mafiaserien fra Miami på tidlig 60-tall. Tror Rick Ross skal dukke opp i denne sesongen.

Wild Things, på NRK1 kl 00:25
— Hey, cheesy erotisk thriller med Neve Campbell, Denise Richards og Matt Dillon. Dillon blir anklaget for voldtekt av de to jentene, men politiet aner muffens i mosen etter Dillon får utbetalt millioner av dollar da jentene innrømmer at de løy. Datert, promiskuøs og spekulativ, men også snedig laget og fengende som bare det. En vaskekte guilty pleasure, som man kalte det i gamle dager.
http://youtu.be/m9gWo4lLSEU

Lennon i New York, på NRK2 kl 00:25
— Denne må sjekkes! Så halvparten av Lennon i New York for en stund siden, og det virket som grundige saker: “John Lennon ble drept i New York i desember 1980. Denne dokumentaren tar for seg historien om John Lennon, fra han og Yoko Ono flyttet til New York i 1971, og fram til hans død. Ingen film har noensinne dekket denne perioden i hans liv så grundig. I kjølvannet av bruddet med The Beatles, søkte Lennon mot et privat familieliv som viste seg å være kunstnerisk fruktbart.”