TV-tips på en søndag

out-of-sight-movieGeorge Clooney møter Jennifer Lopez i sexy thriller, Bruce Willis i en av tidenes beste actionkomedier, Tony Blair portretteres med perfeksjon, Stieg Larsson dokumenteres. Sjekk våre tips fra en meget sterk TV-søndag:

Conspiracy
, på SVT2 kl 17:30

— Av prinsipp ser jeg alle programmer som presenteres slik: “Illuminati. Finns det en hemlig grupp som vill kontrollera världen och införa en ny världsordning? Är det rika familjer, ockulta organisationer eller någonting som inte är helt mänskligt? Del 3 av 3.”

The Queen
, på TV 2 Filmkanalen kl 19:05

— Helen Mirren er solid som den engelske dronningen i kjølvannet av Prinsesse Dianas død, men det er Michael Sheen som stjeler The Queen i rollen som statsminister Tony Blair. Sheen har overbevist i filmer som Damned United og Frost/Nixon, her har han perfeksjonert Tony Blairs kyniske folkelighet.
http://youtu.be/P8nD2KB0a_E

Stieg Larsson, mannen bak Millenium, på NRK2 kl 20:05
— God dokumentar om mannen som døde før han opplevde 2000-tallets kanskje største litterære sensasjon, sin egen historie om Lisbeth Salander. “Ein fattig unggut kom frå Västerbotten og blei ein av Europas leiande ekspertar på høgreekstremisme og nynazisme. Han jobba 20 år i telegrambyrået til dei svenske avisene og var med å starte det antifasistiske bladet Expo. Hadde han levd i dag, hadde han vore ein verdsberømd krimforfattar og ein av Sveriges rikaste personar.” PS: Millenium del 4 går på SVT1 kl 21 i aften.

Den siste speider, på TV 2 Zebra kl 21:00
— Jeg lurer på om ikke actionkomedien som konsept peaket med Den siste speider? For bedre og morsommere og mer tullete enn dette blir det neppe, Dødelig våpen eller ikke. Damon Wayans og Bruce Willis er  to miserable typer som hater og elsker hverandre, og sammen skal finne ut hvorfor en amerikansk fotball-spiller tok med seg pistol på banen og gikk amok på PCP. Wayans er eks-quarterbacken som er kastet ut av NFL for gambling, Willis er eks-spesialsoldaten som drikker og skjeller ut folk mens han prøver å være privatdetektiv. Perfekt søndagsmoro. Perfekt moro, egentlig.

Out of Sight, på NRK3 kl 21:50
— Elmore Leonard skrev boken og Steven Soderbergh filmet, mens det digge paret George Clooney og Jennifer Lopez tok grep om hovedrollene. Han som bankraner, hun som US Marshal i denne sexy krimthrilleren hvor de må dele et bagasjerom da han rømmer fra fengsel. Don Cheadle og Ving Rhames er også knallgode i biroller.

Die Hard 4.0, på Viasat4 kl 22:00
— Har du også fått helt oppheng på Timothy Olyphant etter fem sesonger med Justified? Da er det på tide å ta et tilbakeblikk på Die Hard 4.0, hvor han spiller hovedfienden til Bruce Willis. Bonus for Kevin Smith-scenen og den jaktscenen med bil vs helikopter.
http://youtu.be/FM5QxQNDsDQ

Selskapene bak USAs avlytting, på NRK2 kl 23:25
— Dette ser meget interessant ut, overvåking og onde nerds som hjelper mørke amerikanske myndigheter: “I fellesskap samlet Silicon Valley og amerikanske myndigheter informasjon om millioner av mennesker over hele verden, inkludert USAs egne innbyggere. Deretter lagret de enorme datamengder. Hvordan samarbeidet de? (United States of Secrets, cooperation AT&T – Google)”