TV-tips på en søndagskveld

russell-crowe-in-master-and-commander
Russell Crowe sloss mot fransk overtakk, Eddie Murphy lager perfekt søndagsunderholdning, NRK viser hvorfor du betaler lisens. Her er noen sterke søndagstips.

Kampen om Nilen
, på NRK2 kl 17:05

— Denne dokuen må du se! Professor Terje Tvedt har vann som fagfelt, og tar oss med opp og ned Nilen, mens han forklarer hvordan den afrikanske elven påvirker politikk, geografi, klima og dagligliv. Tvedt er en strålende forteller, filmingen er lekker, og det hele er klippet sammen på en måte som gjør at du løper til nettbanken for å betale lisensen. Underholdning og informasjon på beste vis. Dette er del 1 av 3, du kan også se den på NRK.no.

Lost in Translation, på TV 2 Filmkanalen kl 17:25
— Bill Murray og Scarlett Johansson møtes tilfeldig på et hotell i Tokyo. Hun kjeder seg fordi kjæresten jobber hele tiden, han kjeder seg fordi han skal spille inn en whiskey-reklame. Sammen er de sjarmerende og forvirrede. Slikt blir det finfin kunstfilm av.

Beverly Hills Purk, på Max kl 21:30
— Eddie Murphys frekke, drittsnakkende og problemløsende Axel Foley er en av tidenes politikarakterer på film. I denne første filmen i serien er han utenbyspolitien som kommer til California for å finne ut hvem som drepte kompisen hans. Perfekt søndagsunderholdning.

Master and Commander, på Viasat 4 kl 22:00
— Russell Crowe i sedvanlig toppform som kaptein Jack Aubrey på den britiske båten HMS Surprise. Master and Commander er lagt til Napoleonskrigene, og det knaker i stuen din når båten angripes av de overtallige franskmennene og deres Acheron. Knallfilm, basert på en 20 bøker lang romanserie av

Amerikas fördolda stater, på SVT2 kl 22:05
— Tredje og siste del i denne dokumentaren om amerikansk etterretning og Edward Snowden. Skremmende, aktuell, interessant og oppsiktsvekkende. Anbefalt, altså.