TV-tips på en septembersøndag

the_international33
Naomi Watts og Clove Owen briljerer i en nesten perfekt spionthriller. Det er et av våre TV-tips for søndagen.

Kampen om Nilen
, på NRK2 kl 17:05

— Andre episode i denne mesterlige NRK-dokumentaren, hvor professor Terje Tvedt reiser opp og ned Nilen for å fortelle oss om elvens historiske og politiske betydning. Tvedt er en oase av tabloid fagformidling, serien er filmet like episk som Nilen selv, og de forskjellige lands – blant annet Uganda og Egypt – historier og intrikate konflikter presenteres på en spennende måte. Dette er reprise av del 2, som du også kan se her.

The International, på Viasat 4 kl 22:30
— Meget sterk spionthriller fra 2009, med Clive Owen og Naomi Watts i gnistrende hovedroller som en Interpol-agent og en statsadvokat som skal felle internasjonale finanssvindlere. I tillegg til en spektakulær skytescene i Guggenheim-museet, får vi dobbeltagenter, drapsmenn, spioner, privatdetektiver og våpenhandlere. En nesten perfekt film, og en av Bjarte Tjøstheims favorittfilmer.

War of the Worlds, på Max kl 23:20
— Litt Tom Cruise på en søndagskveld har aldri skadet noen. Her spiller han i Steven Spielbergs litt undervurderte War of the Worlds, og må ta grep når jorden/New York invaderes av gærne, mekaniske monster. Lettbent action, drøye spesialeffekter, underholdende til du slukner i sofaen.

Blood Diamond, på TVNorge kl 23:55
— Fengende og vellaget drama/thriller om bloddiamanter, skitne forretningsmenn og lokalbefolkning i Sierra Leone. Leonardo DiCaprio i hovedrollen.