TV-tips på en søndag

Justin Timberlake og Jesse Eisenberg leverer klassisk søndagsfilm. Her er våre TV-tips for kvelden.
Kampen om Nilen
, på NRK2 kl 17:05

— Siste episode i NRKs strålende serie om Nilens historie og betydning. Terje Tvedt er briljant som formidler av populærvitenskap i denne fengende dokuserien.

The Social Network, på TV3 kl 21:00
— West Wing-gründeren Aaron Sorkin skrev manus og David Fincher regisserte denne gnistrende filmen om Facebooks dramatiske oppstart. I tillegg er Jesse Eisenberg en usympatisk og selvopptatt Mark Zuckerberg, Nine Inch Nails-sjef Trent Reznor har lagt et dystert og kult lydteppe, og Justin Timberlake er frekk og fin som Sean Parker.

Att angöra en brygga, på NRK2 kl 22:50
— Ikke akkurat krim eller thriller, men helt koko og surrealistisk svensk komedie fra 1965. Anbefales stonerfolket på en søndagsaften, duoen Hasse & Tage i storform når de forteller denne historien: “En gruppe venner skal møtes til krepselag på øya ‘Ensamholmen’ i Stockholms skjærgård. Av ulike grunner klarer ikke gjestene på seilbåten å legge til land der de andre venter.”

Flammehav, på NRK3 kl 00:25
— Artig gjensyn med denne brannmannfilmen fra 1991. Kurt Russel, William Baldwin, Robert De Niro, Donald Sutherland og Jennifer Jason Leigh spiller familien og brannmennene som sliter med både jobbaction og traumedrama.

http://youtu.be/Rv28bNvg8dQ