TV-tips på en søndag

Svensk krim, Samuel L. Jackson i krig og rådgivere i Washington. Her er søndagens TV-tips.

Kampen om Nilen del 1-3
, på NRK2 kl 11:50

— Briljant start på dagen! NRK slår til med alle tre delene i Terje Tvedts fantastiske dokumentar om elven Nilen. Politikk, samfunn, mennesker og maktkamp, alt står på agendaen når den berømte elvens historie og fremtid brettes ut. Lekkert klippet og engasjerende fortalt, dette må du se.

Fjällbackamorden, kl 21:00 på SVT1
— Seriestart på historier hentet fra norgesfavoritten Camilla Läckbergs svenske krimunivers: “I betraktarens öga är den första fristående delen i kriminalserien Fjällbackamorden, som baseras på Camilla Läckbergs succéböcker. Deckarförfattarinnan Erica och hennes polismake Patrik löser mordgåtor då brott från det förgångna flyter upp till ytan i den idylliska fiskebyn Fjällbacka. Ericas syster inleder en flirt med en programledare under en tv-inspelning av “Antik i kubik”. En man hittas mördad samtidigt som Erica kämpar för att bevisa sin systers oskuld, när hon anklagas för att ha stulit en värdefull tavla.”

Kampens regler/Rules of Engagement, på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— En A Few Good Men-aktig film om hva som skjer i krig, hvordan man takler det, og ikke minst: hva man har lov å gjøre i krig. Samuel L. Jackson er obersten Terry Childers, som etter en lang karriere i Vietnam, Beirut og rundtom i verden sitter i en rettssal i USA og må forsvare seg mot tiltalen om å ha brutt rules of engagement.

Scandal, på Fem kl 22:55
— Olivia Pope og hennes lag av kriserådgivere i Washington er feiende flott underholdning på søndagskvelden. Litt guilty pleasure, men også vellaget og tidvis sjukt underholdende. Les mer om Scandal her.