TV-tips på en søndag

Al Pacino er kokainkonge i Florida, de engelske godseierne er tilbake, og Liam Neeson er på hevntokt igjen. Her er kveldens TV-tips.

Downton Abbey
, på NRK1 kl 21:15

— Som The Guardian så treffende sa det, endelig er bakenden til Isis tilbake på TV! I denne fjerdesesongen av periodedramaet Downton Abbey møter Crawley-familien og tjenerskapet nye utfordringer. England har valgt sin første Labour-statsminister, og det ligger dramatiske samfunnsendringer i luften for aristokratiet. Mary har en skokk med friere rundt seg, typen til lillesøsteren er fremdeles missing-in-action etter et uheldig møte med brunskjorter på en kneipe i München, og han sleipe tjeneren forsøker nok en gang å presse ut info fra de andre i staben. Sterk sesongstart, med mye dramatikk på slutten.

Taken 2, på NRK3 kl 21:25
— Liam Neeson fikk et overraskende gjennombrudd som actionhelt med den herlige hevnfilmen Taken, og det førte selvsagt til denne oppfølgeren. Den er ikke på samme nivå, men en helt ok søndagsfilm om du trenger litt uforpliktende action.

Scarface, på Viasat4 kl 22.00
— Legendarisk mafiafilm om den cubanske flyktningen Tony Montana, som i løpet av noen hektiske år og voldelige moves blir kokainkonge i Florida. Al Pacino i sin kanskje beste rolle med et knallmanus av Oliver Stone, lekker musikk fra Giorgio Moroder, og nok oneliners til en egen Twitter-konto.

Dokument utifrån: Förhandlingen, på SVT2 kl 22:10
— Denne danske dokumentaren fikk en ekstra aktualitet nå som Handke-debatten har satt Balkan på kartet igjen: “Serbien och Kosovo har tvingats börja samtala. Förhandlaren Robert Cooper har i uppdrag att piska fram ett avtal som banar väg för ett nytt EU. Med unik tillgång får vi här en inblick i hur det gick till när Europas sista gränskonflikt fick sin lösning.”

Sons of Anarchy, på TV 2 Zebra kl 23:00
— Les vår anbefaling av motorsykkelserien her.