TV-tips på en adventssøndag!

Hva gjør vi på søndagen nå som Broen er ferdig? Frykt ei, for Nicolas Cage og John Travolta bytter ansikt, Bruce Willis vitser hardt, og svenskene lager kule dokumentarer. Her er tipsene for TV-søndagen.

Bröderna Salazar, på SVT2 kl 16:00
— Ikke nødvendigvis en dokumentar innenfor spenningssegmentet, men definitivt verdt å anbefale. Dette handler om musikk, hiphop, kultur og det moderne Sverige: “Under 90-talet var Chepe och Salla Salazar aktuella i Sveriges mest inflytelserika hiphop-grupp, The Latin Kings. Nästan tjugo år senare driver de tillsammans med Masse Salazar eget skivbolag och producerar musik åt några av Sveriges största hiphop-talanger.”

Face/Off, på Max kl 21:00
— Kjør action! Nicolas Cage og John Travolta skifter ansikt, mens John Woo regisserer en haug med duer som flyr rundt i episk formasjon til storslagen klassisk musikk. 90-tallsaction blir knapt bedre enn dette.

Den siste speider, på TV 2 Zebra kl 21:00
— Av alle heseblesende actionfilmer med kjapp vitsing fra kjekkaser i hovedrollen, er Den siste speider den beste. Damon Wayans og Bruce Willis briljerer under regi fra Tony Scott (R.I.P.), i en film som begynner med at en NFL-spiller tar en pistol på banen og skyter tre motspillere. Derfra og ut er det berg-og-dalbane av vitser og action.

Les også: 10 grunner til å elske Nicolas Cage

Krigens unge hjarte, på NRK1 kl 23:55
— Reprise på siste episode i denne tyske serien om fem venners skjebne under andre verdenskrig. Dramatisk, spennende, trist, underholdende og verdt å se. Alle episodene ligger på NRK.no

Dokument inifrån: kvinnen bakom Thomas Quick, på SVT1 kl 00:10
— Vi får ikke nok av historien om Thomas Quick, seriemorderen som ikke var seriemorder. SVT beskriver kveldens doku slik: “Journalisten Dan Josefsson infiltrerade gruppen som skapade Sveriges värsta rättsskandal. Han fann en minst lika stor vårdskandal. Säters rättspsykiatriska klinik visade sig fungera som en sekt.”

Les også: Thomas Quick – uskyldig dømt seriemorder?

Traffic, på NRK1 kl 01:25
— Narkosmugling, menneskesmugling, Catherine Zeta-Jones, Michael Douglas og Steven Soderbergh? Slikt blir det bra drama av. Stemningsfull og mørk film om livet på grensen mellom USA og Mexico.