TV-tips på en søndag

Blå folk, karaokefylla med Bill Murray og Jakob Oftebro i skamdyr krigsserie. Her er dagens TV-tips.

Downton Abbey, på NRK1 kl 13:35
— Om du har gått glipp av sesongstarten av det fengende periode dramaet Downton Abbey, er SVT din beste venn i dag. Dette er reprise på første episode i den femte sesongen, som startet på engelsk TV for noen uker siden. Drama, klasseskille, kjærlighet, spenning og morsomheter rammet inn i en dyr produksjon. Sånn skal TV være.

Lost in Translation, på TV 2 Zebra kl 15:25
— Bill Murray og Scarlett Johansson spiller en fallert skuespillerstjerne og en fotografkjæreste som treffes på et hotell i Tokyo. Med et tilsynelatende uforståelig Tokyo som bakgrunn bonder de gjennom whiskey, karaoke og underfundige morsomheter. Lost in Translation er en lekker film å se på, Johansson og Murray er strålende gode, og man får virkelig lyst å dra på karaokefylla i Japan.

1864, på DR1 kl 20.00
— Her er det bare å sørge for at GET-boksen eller lignende har DR1 inne, for 1864 – TV-serien om den andre slesvigske krig, de mest blodige månedene i dansk historie – kan bli en av må-se seriene i høst. Den har kostet 173 millioner kroner å lage, og på traileren ser det hele riktig så råflott ut. Politikk, maktkamp, skyttergrav og kanskje litt kjærlighet. I tillegg virker det som alle journalister, rådgivere og politikere i Borgen har tatt tidsmaskin tilbake til 1864, og med seg har de regissør Ole Bornedal (Nattevakten) og norske Jakob Oftebro. Historisk krigsdrama i åtte deler fra landet som ga oss Forbrytelsen, Matador, Borgen og Flammen & Sitronen? Ja takk!

Avatar, på TV 2 Zebra kl 21:00
— James Camerons fantasyfilm fra 2009 om hvordan blå, vakre folk på en annen planet blir plaget av slemmen mennesker. Men hey!, en av menneskesoldatene blir forelsket i en av de blå etter han infiltrerer dem som en avatar. Lang, lekker og lidenskapelig scifi fra Terminator– og Titanic-regissøren, og tidenes mest innbringende film.
http://youtu.be/d1_JBMrrYw8