TV-tips på en søndag

Matt Damon som tidenes kuleste agent, Matt Damon som paranoid CIA-grunnlegger, nazimotstand i Europa, rasende morsom filmatisering av cheesy TV-serie. TV-tips!

The Bourne Supremacy
, på NRK3 kl 21:25

— NRK feirer den mystiske Jason Bourne og hans kamp mot Blackbriar og Treadstone med å vise Paul Greengrass’ første film i serien. Fra Goa via Napoli til moskva, dette er en av tidenes kuleste filmer. Les mer her, fra da OP-5 med venner så gjennom alle tre Bourne-filmene en søndag ettermiddag.

The Good Shepherd, på Viasat4 kl 22:00
— Robert De Niros paranoide epos om oppstarten av CIA, fortalt gjennom den fiktive karakteren Edward Nilson. Nilson er basert på blant annet James Jesus Angleton, CIAs legendariske og fryktede kontraspionasjesjef, og spilles av en dempet, superb Matt Damon. Angelina Jolie, Joe Pesci og Alec Baldwin i andre sterke roller.

The Americans sesong 2, på TV6 kl 23:00
— En av de aller mest undervurderte TV-seriene starter på sesong 2. Philip og Elizabeth er sovjetiske agenter, dypt undercover i en Washington-forstad. Vi kan ikke få anbefalt denne perlen sterkt nok, dette er et intenst og intrikat spiondrama som er en perfekt motsats til mer actiondrevne serier som Homeland. Les også anmeldelsen min hos Aftenposten.

Motstandskamp i skyggeland: Organiseringen, på NRK2 kl 23:25
— Fransk dokuserie om motstands kamp under andre verdenskrig, og hvordan de forskjellige europeiske grupperingene samarbeidet. Del to i en serie på seks episoder.

21 Jump Street
, på Max kl 23:45

— Rasende morsom film basert på TV-serien fra 80-tallet. Channing Tatum og Jonah Hill spiller to politirookies som skal finne kilden til distribusjonen av det nye dopet HFS (Holy Fucking Shit). Overraskende morsom filmatisering av en ganske cheesy TV-serie.
http://youtu.be/ZirgAYBcOgo

Dokument inifrån: Jas och de hemliga affärerna, på SVT2 kl 23:50
—  Dette virker som en kul doku: “En maskin som ska bota hiv med elektromagnetism – kvacksalveri, enligt forskare – men en av investeringarna som hjälpte Saab att sälja stridsflygplanet Jas till Sydafrika. Nu avslöjas de hemliga affärerna bakom miljardordern och de verkliga konsekvenserna.”