TV-tips på en novembersøndag

Denzel i Cape Town, antifyllesyke, strålende eventyrfilm, sjøspenning fra Das Boot-regissøren. Her er søndagens TV-tips:

Downton Abbey
, på SVT1 kl 14:05

— Stresset? Fyllesyk? Ikke sleng Der Untergang i DVD-spilleren. Skru heller ned hjerterytmen med reprise på forrige ukes Downton Abbey-episode.

Indiana Jones og jakten på den forsvunne skatten, på TV 3 kl 21:00
— Det blir ikke bedre eventyr enn Harrison Ford som Indiana Jones. Her i den første filmen i serien, hvor Indy jakter på Paktens ark i en historie som får Tom Egelands romaner til å fremstå som Jon Fosse på en mutt dag. PS:  Skonerds, se opp for de klassiske Alden-bootsene til Indy, og oversettere hos TV 3 må huske at det heter forsvunne og ikke forsvunnede.

Safe House, på NRK3 kl 21:25
— Snabba Cash-regissør Daniel Espinosa Hollywood-debuterte med denne agentthrilleren fra Cape Town. Denzel Washington er mesteragenten som har – tilsynelatende – blitt kriminell, og Ryan Reynolds er rookie-agenten som skal forhøre og passe på ham. Safe House er en kjapp, lekker spenningsfilm, og Denzel leverer som alltid.

The Perfect Storm, på Max kl 21:30
— Heseblesende sjøfilm fra Das Boot-regissør Wolfgang Petersen, basert på en bok av Restrepo-regissør og krigsfotograf Sebastian Junger. George Clooney og Mary Elizabeth Mastrantonio i hovedrollene som kaptein for hver sin fiskebåt i Massachusetts. Etter en laber sesong er de tvingende nødvendig å dra ut på fiske igjen, selv om været tilsier at alle burde holde seg på land. Vakkert drama, sjuk sjøspenning, god historie.
http://youtu.be/gVwuy-4TzU8

Downton Abbey på NRK1 kl 21:40
— Vi er halvveis i sesong fem av upstairs/downstairs-dramaet Downton Abbey, og det virker som forholdet mellom Branson og Sarah Bunting blir stadig viktigere. Hva skjer med eiendomsutviklingen på tomten, kommer Bates til å få mer trøbbel pga drapet på Mr. Green? Og viktigst av alt: hvilke gullkorn kommer fra Lady Granthams munn denne søndagen?

Dokument utifrån: verdens farligsta jobb, på SVT2 kl 22:10
— Britisk dokumentar fra tidligere i år, brennaktuell nå som Norge igjen skal sende styrker til Afghanistan og Irak: “När ISIS avancerar i norra Irak flyr regeringsstyrkorna. I Kirkuk blir det polischefen Sarhad Qaders uppgift att försvara området och samla de olika fraktionerna mot det annalkande hotet.”

Line of Duty sesong 2, på SVT1 kl 22:25
— Sesongpremiere på hardkokte politiserie fra BBC. Mens første sesong var en av de mest sette dramaene på BBC på 2000-tallet, fikk sesong 2 lavere tall, men enda bedre kritikker. Korrupsjon, britisk mafia, witness protection og drepte politifolk er ingrediensene i denne frittstående sesongen. Anbefales p det varmeste til krimfans.

The Newsroom, på NRK2 kl 01:25
— Tre episoder på rappen av Aaron Sorkins passe vellykkede serie om livet i en nyhetsredaksjon. Tidvis strålende dialog, håpløst sjablongaktige kvinnekarakterer, pass opp for forsøksvis storslagen bruk av Coldplay.
Les også: The Newsroom oppsummert etter fire episoder