TV-tips på en søndag

Indiana Jones vs Sovjet, Bret Easton Ellis’ favorittfilm, BBC-krim blir stadig bedre, mannete Mad Max på…Max! Her er dagens TV-tips.

The Rules of Attraction
, på TV 2 Filmkanalen kl 21:00

— Filmer basert på Bret Easton Ellis-romaner er alltid underholdende, tenk bare American Psycho og Less Than Zero, og The Rules of Attraction er ikke noe unntak. De tre college-ungdommene Lauren Hynde, Paul Denton, and Sean Bateman fester, flørter, ligger og ruser seg gjennom studier, og regissør Roger Avary leverer en overraskende og kul film om collegehedonisme. Filmen fikk variert mottakelse da den ble sluppet i 2002, men Easton Ellis selv holder The Rules of Attraction som det beste som er filmet av bøkene hans og AV Club trekker den frem som en kultfilm fra 2000-tallet. Sjekk flott trailer:

Indiana Jones og krystallhodeskallens rike, på TV3 kl 21:00
— TV3 avslutter sin Indiana Jones-november med den fjerde og foreløpige siste filmen om vår favorittarkeolog. I filmen med den klønete tittelen er vi kommet til 1957, og Indy sloss mot Sovjet-spioner i jakten på en telepatisk krystallhodeskalle. Jepp.

Downton Abbey, på NRK1 kl 21:40
— Kommer Isis virkelig til å dø? Er det den symbolske starten på nedgangstidende for Downton Abbey? Går alt til hundene nå? Spennende tider på Downton Abbey, som alltid på en søndag.

Line of Duty, på SVT kl 22:25
— BBC-serien Line of Duty blir bare bedre og mer intrikat for hver episode i sesong 2. Forrige søndag så vi antikorrupsjonsenheten AC12 bli tvunget til å jobbe med AC9 for å finne ut hvem som står bak tystingen på det beskyttede vitnet, men hvem er det egentlig som står bak at arresterte Lindsey var på jobb den dagen? Årets kuleste krimserie så langt, og BBC har allerede bestilt to nye sesonger.

Mad Max, på Max kl 23:30
— Mad Max på Max! Det blir ikke mer mannete og macho enn det, gitt. Glem at de har de spinkle norske fotballspillerne eller sender noen pantelånere fra Las Vegas, ingen utstråler mer MAX-aura enn Mel Gibson som helt i dette dramaet om livet i et postapokalyptisk Australia.

Flygkatastrofen 1964, på SVT2 kl 23:55
— For flynerdene og Air Crash Investigation-entusiaster, her er en svensk dokumentar om den største svenske flyulykken. “Den 20 november 1964 inträffade svenskt inrikesflygs hittills största katastrof. En Metropolitan, SE-CCK, från Linjeflyg kraschade under inflygning till Ängelholms flygplats. 31 människor dog och 12 överlevde, däribland de två flygvärdinnorna och en 10-årig flicka. I filmen berättar några av de överlevande om vad som hände och hur det kom att påverka deras liv under de följande 50 åren.”

How To Get Away With Murder, på Fem kl 23:55
— Det er aldri feil å avslutte søndagen med litt Shondaland-legal thriller. Professor Annalise Keating er mentor for en broket gjeng jus-studenter som hjelper og dreper og lyger og fikser. Produsert av Shonda Rhimes, som har laget Scandal og Grey’s Anatomy.