TV-tips på en søndag

Will Smith og en schäfer redder menneskeheten, P.Diddy er sleip og fet, Nicolas Cage selger våpen, Shondaland åpner dørene. Her er dagens TV-tips.

I Am Legend, på MAX kl 21:30

— Er det bare jeg som digger dette postapokalyptiske New York-dramaet med Will Smith som den ensomme, besluttsomme og hardbarkede professoren Robert Neville? Scenene da han er ute i gatene og leter etter andre overlevende er like spennende som scenen med hunden er det tristeste på film siden slutten av Titanic.

Dokument utifrån: Krigarna från norr, på SVT2 kl 22:10
— IS, terror og Skandinavia? Alltid interessant, vi kjører Get-opptak på denne i kveld: “Dansk dokumentär från 2014. Islamistiska terrorgrupper värvar unga män från Skandinavien. De lämnar sina familjer för att döda eller dödas i religionens namn. En av dem är Mohammed, en ung dansk-somalier som just anslutit sig till ökända Al-Shabaab. Blir han nästa självmordsbombare? Eller finns det en väg tillbaka?”

Line of Duty, på SVT1 kl 22:30
Line of Duty er den mest oversette krimserien her hjemme, så kast deg rundt og sjekk første sesong på Netflix. SVT nærmer seg nå slutten på andre sesong, og det har vært en tettskrevet, intens og uoversiktlig – på den gode, uforutsigbare måten – fortelling om politi og korrupsjon.

Get Him To The Greek, på NRK3 kl 22:50
— Av og til slenger vi inn noen komedietips på søndagene, og denne godbiten er verdig en saftig anbefaling. Om enn ikke for annet enn P.Diddys hysterisk morsomme rolle som megasleip musikkbransjemogul. Johan Hill spiller den dølle assistenten som får i oppgave å få Russell Brand tilbake til Los Angeles i tide til å spille på legendariske Greek Theatre. Plumpt, vulgært og rasende morsomt.

Lord of War, på TV 2 Filmkanalen kl 22:55
— Nicolas Cage spiller våpenhandleren Yuri Orlov, løselig basert på russeren Viktor Bout, som ikke går av veien for noe for å sikre seg en god deal. Han selger våpen til hvem som måtte spørre, det seg være revolusjonære opprørere, diktatorer eller generelt ufine folk og regjeringer. Underholdende film om en verden som har gått fullstendig av hengslene.

Scandal og How To Get Away With Murder, på FEM kl 23:05 og 00:05
— Ah, litt guilty pleasures fra Shondaland på slutten av søndagskvelden. Først en time med den kyniske kriserådgiveren Olivia Pope i Scandal, før jusprofessor-i-trøbbel Annalise Keating overtar med sine skandaler og undersøkelser i How To Get Away With Murder.