TV-tips på en søndag

Smart CIA-thriller med DiCaprio, Will Smith i popcornunderholdning, svensk konspirasjon og en hevngjerrig Clint Eastwood. Her er dagens TV-tips.

Body of Lies
, på TV 2 Zebra kl 21:00

— RIdley Scotts kjappe og smarte thriller om CIA-jakt på en jihadist i Jordan er en herlig og litt glemt spionfilm fra 2000-tallet. Leonardo DiCaprio og Russell Crowe er strålende som agent Roger Ferris og hans CIA-sjef, mens OP-5-favoritten Mark Strong gjør en knallinnsats for å stjele showet. Åpningssekvensen med dronefilming og jakt er verdt hele filmen alene. Manuset er skrevet av WIlliam Moynahan, som også gjorde The Departed.

Men in Black 3, på TV3 kl 21:00
— Will Smith og Tommy Lee Jones er tilbake som  Agent K og Agent J! Det er egentlig alt vi trenger å vite. Eller forresten: Josh Brolin er med! Perfekt popcorn-underholdning.

Blå Ögon, på SVT1 kl 21:00
— SVTs dramaserie skråstrek konspirasjonsthriller om svensk politikk og krim, med Trygghetspartiet (les: Sverigedemokratene) som gjengen som roter det til. Vi har ikke sett første episode (dette er andre), men Blå Ögon står høyt på listen over serier som skal prioriteres i desember. Les mer om serien her.

Neste låt, på TV 2 kl 21:45
— Næmmen, her har man jommen sitt eget TV-program på søndagskvelden. Det vil si, det er D.D.E. og fansen deres som er hovedpersonene, og jeg loser seerne noenlunde støtt gjennm en time med Rai-Rai, E6 og verdens beste ballade: Vinsjan på kaian.

Scandal og How To Get Away With Murder, på FEM kl 23:05
— Etter lang søndag med fotball og krim og dokumentarer, er det bare å lene seg tilbake med to timer Shonda Rhimes-dramathrillers. Olivia Pope rocker Det hvite hus i Scandal, mens Annalise Keating driver beinhard jus i How To Get Away With Murder. Perfekt påminning om hvor kjedelige og behagelige livene våre egentlig er.

Vitne: Juarez, på NRK2 kl 23:25
— Flunkende ny dokuserie om fotografer i krigssoner, første av fire deler er fra beinharde Mexico: “Eros Hoagland er på oppdrag i verdas drapshovudstad, Juarez i Mexico. Far hans, Newsweek-fotografen John Hoagland, blei drepen i El Salvdaor da Eros var liten gut. I eit lugubert strøk blir ein mann skoten og drepen i bilen sin. Eros skildrar stemninga – stilla og ventinga på politiet.”

Gran Torino, på MAX kl 23:55
— Clint Eastwood som rasende forbannet pensjonist og krigsveteran som ikke aksepterer at de koreanske pøbelkidsene i nabolaget trøbler det til. Hevn og ettertanke, hånd i hånd.

Spionen som kom hamnade i kylan, på SVT2 kl 00:00
— Mye spennende doku i dag! Sjekk bare denne beskrivelsen fra SVT: “Berättelsen om Stasispionen Aleksander Radler som slutade sin karriär som kyrkoherde i Svenska kyrkan.” Vi er solgt.