Tungtvann, Statham og hellig reise: TV-tips på en søndag

Begivenhetsrik dag! Jason Statham redder dame i nød, norske gutter vinner krigen, verden blir til, og vi drar på en hellig reise. TV-tips, med andre ord:


Seriestart: Hellige resor
, på SVT2 kl 18:00

— Dette er et program for deg som digger Tom Egeland, og det gjør jo vi alle?  “Del 1 av 6: Lourdes. Amerikanska författaren Bruce Feiler tar med tittarna på några utmanande och spektakulära religiösa pilgrimsresor runt jorden och börjar med en resa till katolska helgedomen i Lourdes i sydvästra Frankrike.”

Kontinenta veks fram, på NRK2 kl 19:45
— Altså, finnes det noe bedre på en slapp søndagskveld enn litt god vitenskapsfjernsyn fra BBC? Svaret er et rungende nei. Så vi benker oss foran NRK når første del av Rise of the Continents går: “For 250 millionar år sidan fanst det berre eitt landstykke på jorda, Pangea. Det blei rive sund av kjempekrefter og delt opp i fleire kontinent. Korleis skjedde det, og på kva måte kjem desse kreftene til å halde fram med å endre jorda vår? I Afrika kan vi sjå spor etter omveltningane på dei mest underlege plassar.” 

The Transporter, på TV 2 Zebra kl 21:00
— Yes! Kjapp klipp, høyt tempo, vill bilkjøring og beinharde kampscener. Alt er på plass. Heseblesende fransk action fra 2002, med Jason Statham som sjåfør og Luc Besson på manus. Basert på BMWs tidlige innsats i contant marketing-bransjen, da de laget miniserien The Hire.  Vi må snart lage en Jason Statham-spesial her på bloggen, forresten.

Kampen om tungtvannet, på NRK1 kl 21:15
— Hvem vinner krigen? Klarer de norske ungguttene å kjempe mot den tyske krigsmaskinen? Neida, vi vet jo alle hvordan det går, og Kampen om tungtvannet er årets store TV-suksess. Les vår analyse her.

U.S. Marshals, på Max kl 21:30
— Synes du også The Fugitive med Harrison Ford og Tommy Lee Jones er en av de kuleste thrillerne som finnes der ute? Da har du også kanskje glemt at det ble laget en oppfølger, hvor Tommy Lee Jones skal jage en mann som er mistenkt for å ha kuppet et fly og stukket av med viktige dokumenter. U.S. Marshals er den filmen.
http://youtu.be/NMUMpK4LCyU