TV-tips på en søndag

Brad Pitt og Robert Redford i moderne spionklassiker, Harrison Ford på rømmen og grådige Michael Douglas. Det blir en knallsterk TV-søndag, her er våre tips:

The Queen, på TV 2 Filmkanalen kl 17:20
— Helen Mirren er strålende som den engelske dronningen, og Michael Sheen gnistrer som Tony Blair i denne nydelige, stødige og interessante filmatiseringen av hva som skjedde da Prinsesse Diana døde i 1997. Innertier som ettermiddagsfilm.

Spy Game, på NRK3 kl 21:20
Er det bare vi som digger Spy Game? Det var spørsmålet Aslak stilte seg for halvannet år siden. I dag kan du selv sjekke denne – i være øyne – moderne spionklassikeren med Brad Pitt og Robert Redford i Langley og Beirut.

The Fugitive/Jaget, på MAX kl 21:30
— Nok en semiglemt klassiker, her er det Tommy Lee Jones som jakter på Harrison Ford aka Rochard Kimble, en doktor som er mistenkt for å ha drept konen. Perfekt komponert thriller, basert på en av de største TV-seriene fra 60-tallet.


Snowdens flukt
, på SVT2 kl 22:10

— Interessant dokumentar mens vi venter på Oscar-nominerte Citizen Four: “Dansk dokumentär från 2015. Historien om hur Edward Snowden lyckades lura USA:s mäktiga underrättelsetjänst. För första gången berättar Snowden och hans medhjälpare exklusivt om den dramatiska flykten och hur historiens största visselblåsare undgick att tillbringa resten av sitt liv i ett Amerikanskt fängelse.”

Skyfall, på TV4 kl 22:15
— Mens vi venter på SPECTRE, kan vi nye et gjensyn med denne storslagne James Bond-filmen. Snakk om oppreisning etter nedturen med Quantum of Solace, Skyfall er Bond på sitt mest hardtslående, dystreste og fengende.

Wall Street, på TV 2 Bliss kl 00:35
— Man må bare slutte å kalle Bliss for jentekanal, for dette er jo en brillefin film for kvalitetsbevisste Michael Douglas-fans av alle kjønn, lgeninger og aldre! Michael Douglas er finanshaien Gordon Gekko, som lurer en ung pengespire inn i en verden av grådighet og pengeraid. Wall Street er et strålende tidsdokument fra 80-tallet, selv om Douglas teknisk sett aldri sier den berømte setningen “Greed is good”.