TV-tips for andre søndag i advent


Reggaekrim, gjensyn med Luther, miljøengasjement fra Steven Seagal og vampyrgalskap. Her er dagens TV-tips.

I Stalins skugga, på SVT2 kl 08:00
— Som vanlig leverer SVT spennende dokumentar på en søndag. I dag er det bare å kjøre i gang tidlig, sjekk beskrivelsen på SVT.se: “Trots Finlands svåra år under efterkrigstiden lyckades landet undgå det öde som drabbade alla Rysslands grannar – att slukas av Stalins växande Sovjetimperium. Hur hamnade Finland i denna situation, och framförallt, hur lyckades landet överleva?”

Mord i paradis, på Fox kl 13:35
— To episoder av den mest behagelige TV-krimen du kan tenke deg. En engelsk politimann er utplassert til en karibbisk øy, og trasker rundt i dress i varmen mens han hører på reggae og oppklarer drap. Enormt fornøyelig.

Luther, på Viasat Nature & Crime kl 21:00
— Denne Viasat-kanalen viser tre Luther-episoder på rappen. Episode 4, 5 og 6 av andre sesong. Om du ikke har sett denne mørke London-serien med Idris Elba som politimannen Luther, er det sikkert smart å begynne på starten, vi andre kan kose oss med et gjensyn.

The Blacklist, på TV3 kl 21:00
— Episode 7 i denne James Spader-serien om en ettersøkt på FBI 10 Most Wanted-liste som skal hjelpe myndighetene med å fange andre på samme liste.

Fire Down Below, på Max kl 23:05
— Ah, endelig gjensyn med denne miljøaktivistfilmen. Steven Seagal går i strupen på onde businessfolk som skal ødelegge naturen nedi sørstatene. Du fucker ikke med Steven, så da blir det salig baluba og tett med visdomsord fra sjefen.

Bran Stokers Dracula, på NRK1 kl 01:25
— Gary Oldman tar på seg hoggtennene og fjonger seg som den blodtørstige greven i Francis Ford Coppola sin versjon av den legendariske Dracula-historien. Anthony Hopkins i toppform, som vanlig.