TV-tips på en søndag

Denne gjengen vet ikke hva de har i vente, gitt. Steven Spielberg i maks underholdningsform er et av våre TV-tips for dagen.

Jurassic Park, på TV3 kl 18:40
— Steven Spielbergs filmatisering av Michael Crichtons storslagne eventyr om en rik eksentriker som kloner frem dinosaurer på en øy i Stillehavet. Laura Dern og Sam Neill er herlig tegneserieaktige, men det er Jeff Goldblum og Richard Attenborough (bror til David!) som er kulest som henholdsvis cool kaosteoretiker og godslig, men ambisiøs dinosauravler. Men det er selvsagt T-Rex og de andre dinoene som virkelig stjeler showet i denne megaunderholdende eventyrfilmen. Og så er Newman med som lurvete skurk!

Looper, på Max kl 21:30
— Av en eller annen grunn har jeg ikke sett denne scifi-krimen om Bruce Willis som en leiemorder som reiser tilbake i tid, så takk til MAX for at de kjører opp visning i dag. Noen som har sett dem og eventuelt kan anbefale/avbefale i kommentarfeltet?

Scandal og How To Get Away With Murder, på FEM 22:40 og 23:40
— Som vi pleier å si i denne spalten, det slår ikke feil med litt Shonda Rhimes på en søndagskveld. Den regjerende sjefen for TV-serier i USA er på plass på FEM med kriserådgiverdramaet Scandal og den heseblesende jus-thrilleren How To Get Away WIth Murder.

Fire bryllup og en gravferd, på TV3 kl 23:55
— Ok, det er offtopic på en spenningsblogg, men noen filmer er bare hevet over sjanger og kategorisering. Fire bryllup og en gravferd er en slik film, med Hugh Grant som klumsete engelskmann og Andie MacDowell som slick amerikansk skjønnhet. Morsomt, rørende, artig er vel stikkordene. Mine favorittøyeblikk i filmen er åpningssekvensen som leder til tulleringen og da han karen leser dikt i gravferden. “You are my south, my east, my west” osv, da blir det brått litt fuktig i øyekroken.