TV-tips for søndagen, fra tidlig til sent

the-special-relationship-3-1024Bromance mellom Blair og Clinton, Russell Crowe i tett thriller, magisk kulde, genial psykiatermaraton. Her er dagens TV-tips.

Frasier, på TV 2 Zebra fra 09:40 til 15:00
— Et eller annet geni på TV 2 har funnet ut at Zebra skal dekkes med 12 – tolv – episoder med Frasier rygg-mot-rygg. Det kaller vi perfekt søndagsprogrammering fra landets største kommersielle kanal. Fem og en halv time med tørrvittigheter fra favorittpsykiateren, velskrevet sitcom-humor og broder Niles i syrlig toppform.

Clinton og Blair – et mektig vennskap, på NRK2 kl 10:50
— Jeg har ikke sett The Special Relationship fra 2010, som denne filmen heter originalt, men med Michael Sheen i rollen som Tony Blair er det uansett en anbefaling. Sheen spilte strålende i både Frost/Nixon og The Damned United, to av 2000-tallets fineste filmer, og er en slik skuespiller man vil se uansett hav han gjør. Filmen handler om forholdet mellom Tony Blair og Bill Clinton i de viktige årene 1997 til 2001, og er manusforfatter Peter MOrgans treje film om Blair, etter The Deal og The Queen.

Ei iskald verd, på NRK1 kl 13:45
— Natur! Sir David Attenborough! BBC! Snakker vi verdens beste TV-kombo? Her handler det om Sør- og Nordpolen, det er alt man trenger å vite. Fun fact: Attenborough er den eneste som har vunnet BAFTA – den engelske Oscar-prisen for film og TV – for programmer i sort/hvitt, farger, HD og 3D. Sjekk traileren, den er rå:

The Next Three Days, på NRK3 kl 21:30
— 7.4 på IMDB er solid karakter for denne thrilleren fra 2010. Så da blir det Russell Crowe, Elizabeth Banks og Liam Neeson i kveld: “Lara lever et normalt og lykkelig familieliv inntil hun plutelig en dag blir anklaget og dømt for et mord hun nekter for å ha hatt noe med å gjøre. Ektemannen John gjør alt han kan for å få henne ut av fengsel, og i sin fortvilelse tyr han til kontroversielle metoder.”

The World Is Not Enough, på Max kl 21:30
Agent 007, Lev og lad dø, på DR1 kl 22:10
— Dobbelt opp med James Bond på TV i aften, Max kjører Pierce Brosnan, Denise Richards og John Cleese i den pinlig svake The World Is Not Enough, mens danskene flotter seg med Roger Moore og Paul McCartneys filmmusikk i Live And Let Die. Dersom du er i Bond-form, velger du den siste, hvor James Bond må kjempe mot voodoo og den slags skurkeri. Fra den dødskule åpningen via den karibbiske gangsteren Mr. Big til Jane Seymours vakre spåkvinne, dette er klassisk Bond.

Dokument utifrån: Hemliga affärer, på SVT2 kl 23:00
— Svensk TV har ofte interessante dokumentarer på søndagskveldene, og denne franske produksjonen noteres på blokken: “Priset på vår mat, våra kläder och i stort sett allt vi konsumerar styrs av några få hemlighetsfulla mäklare i Genève. Bara några av dem är beredda att berätta om hur handeln med världens råvaror går till och vad den får för konsekvenser.”

Filmbonanza, på NRK1 kl 23:20
— Vegard Larsen og Filmbonanza-crewet drar til Sundance, som ofte regnes som en av klodens mest innflytelsesrike filmfestivaler. I god norsk stil følger Filmbonanza nordmannen Eskil Vogt i hans forsøk på å lansere Blind for verdenspressen, samt skuespiller Gitte Witt og hennes representasjon med Søvngjengeren.