TV-tips på en vårsøndag

firstblood1
Søndag = TV-bonanza! Sherlock Holmes, Woody Allen på sitt beste, finansdoku og John Rambo fra 1982. Her er våre TV-tips.

NB: Sjekk også våre Netflix-guider, haugevis med filmtips på denne lenken

Sherlock Holmes: Pengeafpressernes konge, på DR1 kl 14:45
— Jeremy Brett er mesterlig som Sherlock Holmes i denne 80-tallsversjonen av den briljante detektiven. Highfive til dansk TV som kjører opp serien hver søndag: “Kun få forbrydere har udmanøvreret Sherlock Holmes. Pengeafpresseren Charles Augustus Milverton er en af dem. Ved hjælp af en samling delikate breve truer han nu med at ødelægge en ung society-dames bryllup. Holmes må gribe til en desperat udvej.” Eller du kan se hele her…

Judarnas och muslimernas gemensamma historia, på SVT2 kl 18:00
— Del to i spennende og vellaget dokumentar om jøder og muslimer de siste 1400-ish årene. “Den andres plats 721-1789. Många tror kanske att judar och muslimer har varit fiender i all evighet. Men historien visar att det är en relativt ny företeelse, knappt 150 år gammal. Programmet motbevisar möjligen en och annan historisk fördom.”

Hannah og hennes søstre, på TV 2 Filmkanalen kl 19:00
— Ok, det er kanskje ikke spenning, men Hannah og hennes søstre fra 1986 er en av de morsomste og beste filmene fra mesteren Woody Allen. Her med Mia Farrow og Michael Caine i en fabelaktig historie om to familier som vikles inn i hverandre.

Rambo – First Blood, på Max kl 21:30
— Det er bare å rydde søndagsplanene, og nyte dette gjensynet med en av de råeste og beste filmene som er laget om krigsveteraner. John Rambo leter etter en kamerat fra Special Forces, og rusler inn i byen Hope. Med langt hår og militærjakke er ikke det fryktelig populært hos byens arrogante sheriff, og helvete bryter løs. I ettertid husker vi kanskje Rambo-figuren som en Reagan-elskende barissoldat i jungelen, men First Blood er et rørende, spennende og velskrevet drama om krigsveteraner og småby-Amerika. Og så ser du solbrille- og trutmunnmesteren David Caruso i en morsom ungdomsrolle!

Dokument utifrån: Att fånga en finanshaj, på SVT2 kl 22:10
— Svenskene kan dette med dokus på søndager, i dag er det finansbransjen som skal få kjørt seg: “Amerikansk dokumentär från 2014. Bara ett fåtal av de ansvariga för finanskraschen 2008 har ställts till ansvar. Det handlar främst om insiders – mäklare som manipulerat aktiekurser och lurat investerare på deras pengar. Hittills har de gått fria – men nu dras nätet åt kring finanshajarna.”

Filmbonanza, på NRK1 kl 23:20
— Er du fan av mafiafilmen Donnie Brasco? Vi også! I kveldens Filmbonanza får du møte virkelighetens Joseph Pistone aka Donnie Brasco, undercoverpolitimannen som gikk dypt inn i mafiaen og ble spilt av Johnny Depp på lerretet. Foggedaboudit!

Doomsday Preppers, på Fox kl 23:40
— Dersom du er glad i å se på koko amerikankere på TV og ikke har sett Doomsday Preppers, har du mye moro i vente. Serie om amerikenere som på forskjellig og høyst personlig vis forbereder seg på dommedag.