TV-tips for årets første søndag


Tysk retrokrim, Mos Def lager trøbbel for Bruce Willis, House of Cards fra 90-tallet, Mammon-debatten fortsetter. Her er dagens TV-tips:

Derrick, på NRK2 kl 16:35
— For de av oss som er over 30, finnes det noe mer originalt old school på krimfronten enn Derrick? Av og til ser jeg episode med den tyske etterforskeren og hans assistent Harry Klein, bare for å minne meg om hvor kult det er med tysk sosialrealistisk krim fra gamle den kalde krigen.

Kongehuset, på DR2 kl 19:05
— Dette høres kanskje ut som en kjedelig dokumentarserie, men Kongehuset er faktisk den engelske originalen av House of Cards. Syrlig, spisset, bekmørkt, kynisk og tidvis enormt morsomt, dette bør du sjekke om du likte nyinnspillingen med Kevn Spacey. DR2 viser episode 2 av 4 i dag.

16 Blocks, på TV 2 Zebra kl 21:00
— Ingen enorm filmdag denne søndagen, men denne Mos Def/Bruce Willis-spenningsfilmen fungerer fint på en sløv søndagskveld. 16 Blocks handler om en poltitimann som skal frakte en mistenkte seksten kvartal til arresten. GJETT om det byr på utfordringer!? Kul trailer:

Agent 007 – Mission: drab, på DR1 kl 21:50
— Herlig dansk tittel på den første James Bond-filmen, legendariske Dr. No fra 1962. Bare å lene seg tilbake å nyte Sean Connery sin første innsats som James Bond, mens Joseph Wiseman skaper seg som doktoren og Ursula Andress rusler opp stranden i DEN bikinien.

Wanted, på TV3 kl 22:20
— Cheesy, men ogs ganske underholdende actionthriller med den undervurderte James McAvoy (State of Play, Last King of Scotland) sammen med Angelina Jolie og Morgan Freeman. TV3 beskriver Wanted enklest selv: “Wesleys liv blir snudd opp ned når han møter Fox, en kvinne som introduserer ham til Fraternity, en hemmelig gruppe leiemordere som blir ledet av den mystiske Sloan. Wesley finner ut at faren hans var et medlem i gruppen og ble drept på et oppdrag, og Wes blir bedt om å drepe utbryteren som drepte han. Men først må Wes finne ut mer om de mørke hemmelighetene bak gruppen.”

Mammon, på NRK1 kl 23:15
— Kjør debatt! Eller er vi ferdig med Mammon-diskusjonen nå? Dersom du gikk glipp av første episode og påfølgende diskusjon om denne norske thrillerserien, er det bare å benke seg foran NRK1 for full oppdatering. Les gjerne Aslak sitt innlegg om første episode.