TV-tips for søndagen

therockHva i all verden er det Nicolas Cage og Sean Connery holder på med? Redder San Francisco fra å bli utslettet, vel! The Rock er et av våre TV-tips for dagen.

24
på Viasat, …frem til kl 21:00

— Viasat kjører seg gjennom hele sesong 8 av 24 i løpet av dagen, og siste episode begynner kl 20:00. Perfekt for å se seg opp på Jack Bauer før man setter i gang med de nye episodene som rulles ut i disse dager.

Austin Powers – agenten som kom ut fra fryseren, på TV 2 Filmkanalen kl 19:15
— Mike Myers som den tannskeive, selvsikre, kåte kløneagenten Austin Powers, som kjemper en episk kamp mot Dr. Evil og hans henchman Mini-Me. Hysterisk morsomt, fyllt til randen av onelinere, sexvitser og bananskall-aktige hendelser, dette er den morsomste filmen du ser på TV i dag.

Ratingbyråenes makt, på NRK2 kl 19:15
— Det høres kanskje ut som en litt døll affære, men ratingbyråene som gir institusjoner og land karakterer for deres økonomiske stabilitet er en mystisk, underlig og meget interessant gjeng. Sjekk denne britiske dokumentaren.

The Rock, på Max kl 21:30
— Sean Connery er eks-agent John Mason, som satt fanget på Alcatraz. Han nå trå til når den slemme soldaten Frank Hummel (Ed Harris) truer med å sprenge hele San Francisco etter han har tatt gisler på Alcatraz. Nicolas Cage er FBI-nerden Stanley Godspeed (nok et kickass filmnavn for Cage!) som skal sørge for at alt ordner seg. Puh! The Rock er en heseblesende actionfilm av beste format, med regissør Michael Bay i sjeldent god form, og produsentene Simpson/Bruckheimer (Top Gun) i vilt adrenalinhumør.

Twister, på TV3 kl 22:00
— Ok, Twister er kanskje et cheesy semiactiondrama om å være fanget i en tornado (ikke billedlig, faktisk), men det er verdt å se filmen bare for å få noen gllimt av Jack Black som rappkjeftet kameramann. Kule orkanscener, da, og så er dette den første Hollywood-filmen som ble gitt ut på DVD. I tilfelle du trenger noen nye funfacts å briefe med.

Dokument utifrån – Gasvapnet, på SVT2 kl 22:10
— Svenskene ruller fast ut dokumentarer på søndagskveldene, og i dag er det de dramatiske og aktuelle hendelsene i Ukraina som står på plakaten: “Oligarker har blivit stenrika, en premiärminister har kastats i fängelse och när president Janukovitj tackade nej till EU och ja till Ryssland så var det för gasens skull. SVT:s förre korrespondent Malcolm Dixelius och reportern Alex Shiraieff berättar historien om hur Ryssland använt gasexporten som vapen mot Ukraina, ett land som nu är nära konkurs och sönderfall.

Frenzy, på NRK3 kl 22:40
— En liten dose Hitchcock på søndagskvelden må man unne seg. Frenzy er en lekkert laget thriller om en seriemorder i London på 70-tallet, med klassiske Hitchcock-scener på rad og rekke. Ofte regnet som den siste klassikeren fra skrekklegenden. Sjekk bare denne fabelaktige traileren: