TV-tips for søndagen

Hva kan ga galt når Susan Sarandon og Geena Davis tar selfie og drar på roadtrip? Det blir en meget sterk TV-søndag, her er våre tips:

Fortitude, på NRK1 kl 21:15
— Første episode av Fortitude var litt treg, men i kveldens runde dukker Stanley Tucci opp (aka Richard Cross fra Murder One!) og da tar det seg kraftig opp. Dramaet i isødet inkluderer prehistoriske skjeletter, permafrost, krangling i bygden og Sarah Gråbøl i businessdrakt i stedet for islenderen.

Night At The Museum, på TV3 kl 21:00
— Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson og Ricky Gervais i denne megaunderholdende filmen fra American Natural Museum i New York, hvor alle dyrene og menneskene på utstilling våkner til live om natten og lager et leven uten sidestykke. Barnefilm? Familiefilm? Mulig det, men som vi vet fra Hjemme alene er det ofte filmene for kids som er de morsomste å se på.

3:10 til Yuma, på NRK3 kl 21:20
— Russell Crowe og Christian Bale i knallhard 2007-nyinnspilling av en togransklassiker fra 1957? Basert på en roman av Elmore Leonard, OP-5-favoritten som står bak karakterene i Justified? JA TAKK!

12 Monkeys, på Viasat4 kl 22:30
— Terry Williams har regissert mye rart, men av og til fungerer det som en kule. 12 Monkeys er en intents scifi-film hvor bare én prosent av jordens befolkning har overlevd et virus, så James Cole må reise fra 2035 til 1996 for å finne ut hvordan i huleste dette kunne skje. Når han så blir sendt feil, til 1990, og begynner å bable om et virus som dreper alle, blir han selvsagt sendt rett på Reitgjerde som den galningen han er. Brad Pit, Madeleine Stowe og Bruce Willis i fine roller.

I Saw The Devil, på Showtime kl 22:35
— Dette var en hyggelig overraskelse! Showtime slår til med en gåsehudfremkallende, fryktinngytende sørkoreansk thriller om seriemordere, hevn og hvordan utslette seg selv for å bli gal nok til å hevne mannen som drepte konen din. I Saw The Devil  er en frekk klassiker i det sørkoreanske thrilleruniverset.

Thelma & Louise, på TV 2 Filmkanalen kl 00:35
— En moderne klassiker hvor Susan Sarandon og Geena Davis rømmer fra hverdagens trauste kjedsommelighet. Livet på veien tar en dramatisk vending etter en dust på en kro prøver å voldta Thelma, og de neste døgnene blir en blanding av drama, total freedom og strålende road movie.