TV-tips: fra Bruce Willis til Bond-piker


En av tidenes action/buddy-filmer, livsleie politifolk og reggaekrim fra BBC. Vi gir deg dagens TV-tips.

Jada, det er andre ting enn skiskyting og slalåm på TV. Her er søndagens TV-tips fra oss i OP-5:

Cops på Fox Crime kl 13:35
— Det er perfekt å starte dagen med denne underlige klassikeren av et realityprogram. Ravende meth-avhengige tullebukker blir arrestert av aggressive, livsleie politifolk i amerikanske forsteder.

Mord i paradis på Fox Crime kl 20:05
— Fox Crime har plutselig dukket opp i Get-grunnpakken min (lykkelig!), og en av seriene de sender er den engelske Mord i paradis. Vi følger den engelske politimannen Richard Poole, som via omveier har blitt stasjonert på den karibbiske øyen Saint-Marie. Der løser han drapsgåter mens solen steiker og reggaetonene duver i bakgrunnen. Formularisk og forutsigbart, men også riktig så koselig. Les for øvrig også The Guardian-artikkelen Death In Paradise: how on earth does this get so many viewers

Bond-piker varer evig på Max kl 21:00
— Doumentar om Bond-pikene. Trenger vel ikke noe mer innsalg enn det? Jo, det kan nevnes at den er oppdatert, så pikene fra Skyfall er også med.

The Last Boy Scout på TV 2 Zebra kl 21:00
— En av tidenes morsomste buddyaction-filmer, med Damon Wayans og Bruce Willis i fri utfoldelse. Tenk Dødelig våpen som er pløyd gjennom standup/oneliner-maskin.

Major Crimes på TVNorge kl 23:00
— Jeg har aldri sett denne serien, men likte innsalget fra TVNorge sin TV-guide: “En drapssak som involverer den israelske mafiaen og en selvutnevt livscoach gjør at Major Crimes-avdelingen velger å samarbeide med FBI.”

Sin City på NRK3 kl 00:20
— Mens vi venter på oppfølgeren (skeptisk), tåler vi et gjensyn med denne briljante Rodriguez-filmen. Blir film lekrere og mer innbydende enn dette? Klarer ikke helt å se det for meg: