TV-tips – høsten er i full gang!

Man skulle tro alt handler om Broen 2 i dag, men det er jommen meg mye annet digg på TV også. Fra persiske krigsherrer via mord i Sovjet til seriemorder i San Francisco. TV-tips!

Historia om USAs naturperler, på NRK2 kl 18:30
— Dokumentar fra dokumesteren Ken Burns, om de amerikanske nasjonalparkene. Anbefales på det varmeste: I det nordvestre hjørnet av Wyoming finst det varme kjelder, gjørmehol og svovelgroper. I 1872 vedtok Kongressen ei lov for å verne dette området, som vi no kjenner som Yellowstone National Park. Ken Burns utforskar historia til dei mange nasjonalparkane i USA. (The National Parks – America’s Best Idea: Colter’s Hell) (2:12)

Broen, på SVT 1 kl 21:00 og på DR1 kl 20:00
— Sesongpremiere på Broen 2! NRK kjører seg opp i morgen – mandag – mens de samproduserende landene Sverige og Danmark viser første episode med en times mellomrom. Hva skjer? Vi har sett noen episoder, og skal ikke avsløre veldig mye, men kan si såpass at det er en bro involvert, Saga og Martin jobber sammen igjen, folk blir drept på mystisk vis, og det er ganske så spennende.

Mordene i Gorkijparken, på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— Gnistrende krimthriller med WIlliam Hurt, basert på Martin Cruz-Smith roman Gorky Park. En kaldekrigen-klassiker.

300, på TV 2 Zebra kl 21:00
— Dudes i baris! Episke slag! Sinte persiske krigsherrer! Slow motion! Slagord! Kul film.

Dokument utifrån: Korrupta afrikanska presidentar, på SVT2 kl 22:10
— Dette virker spennende, kult innsalg fra SVT: Korrupta afrikanska presidenter. Fransk dokumentär från 2013. Korruption är det största hindret för utveckling i fattiga länder. Afrikanska Gabon och Ekvatorialguinea har bägge ledare som skaffat sig ofattbara personliga rikedomar på bekostnad av landets invånare och med flera forna kolonialmakters goda minne.

Breaking Bad, på Max kl 23:00
Her kan du lese Aslak sin oppsummering av denne episoden av Breaking Bad, dog med noen spoilers.

Zodiac, på Max kl 00:05
— David Finchers oversette og sinnssykt spennende film om seriemorderen Zodiac, som herjet i San Francisco og Nord-California på slutten av 60-tallet. Jake Gyllenhaal og Robert Downey Jr er strålende som kodeløser og journalist, og den creepy, intense stemningen i filmen gjør den til den beste seriemorderfilmen etter Nattsvermeren.