TV-tips på en førjulssøndag

Ron Burgundy er klar for å slåss om TV-seerne. Motstanderne er blant andre Robin Hood, en korrupt politimann og ti timer med stjernekrig. TV-tips!

Juleferiefolket har fått svigerforeldre i hus
, kommet hjem til jul, tatt ferie fra jobben eller gitt ungene lov til å se så mye TV de vil, og det vet TV-kanalene. Her blir det kamp om oss TV-seerne, og resultatet er strålende for sofafolket.

Star Wars: The Phantom Menace, på Viasat kl 1430
— Hey, smartingene på Viasat har kåret denne søndagen til Star Wars-festival. Så de starter dagen med denne første oppfølgeren/prequelen til den originale trilogien, før de fortsetter kl 17:00 med Attack of the Clones og så Empire Strikes Back kl 21:00 og Return of the Jedi kl 23:20. Noen på Viasat-kontoret er dog kanskje ikke så smarte, siden de tydeligvis glemte å bestille to av filmene da de kjøpte rettighetene. Uansett: om du skal la én kanal surre og gå i dag, er Viasat4 et godt alternativ, vi snakker samlet rundt ti timer stjernekrig.

Training Day, på TV 2 Zebra kl 21:00
— Denzel Washington i Oscar-vinnende rolle som den korrupte (eller?) politimannen som skal vise nykommeren Ethan Hawke hvordan man forholder seg til gater, gangsters og guns. Topp politifilm, med et dødsfett soundtrack av rapgodbiter fra tidlig 2000-tall.

Robin Hood, på NRK 3 kl 21:00
— Da Ridley Scott og Russell Crowe omsider skulle følge opp Gladiator, endte de med å fortelle historien om folklorehelten Robin Hood. Det vil si, de gikk selvsagt for den mørke prehistorien om hvordan soldaten Robin Longstride ble til frihetskjemperen Robin Hood. Robin Hood fikk svak mottakelse da den kom, men slagscenene og den dystre stemningen er vel verdt et gjensyn som alternativ til kjærleiksbonanzaen på NRK1 et kvarter senere.

Love Actually, på NRK1 kl 21:15
— For et scoop det har vist seg å være for NRK å ha denne Hugh Grant-filmen i rettighetsporteføljen. Mens Elf og Hjemme Alene domineer flankene i julestria, er det Love Actually som har tatt posisjonen som julefilmen. Om du ikke får inn NRK i aften, er det bare å kaste seg på Twitter, der kommer debatten og følelsene til å flomme fritt om Hugh Grants synging,  mannen til Emma Thompsons smykkekjøp og viktigheten av å kunne litt portugisisk. Bare lov meg at du for Guds skyld ikke kjører plingfest med eggnog hver gang en turtleneck dukker opp, ok?

Neste låt, på TV 2 kl 21:45
— Sjekk da, selveste DeLillos spiller opp til konsert på TV 2. Og fansen får bestemme låtene? Snakk om drømmekonsept for alle som én gang i livet har sunget lungene tomme til Neste sommer.

Anchorman – The Legend of Ron Burgundy, på TV 2 Filmkanalen kl 22:45
— Stopp pressen og len deg tilbake i sofaen, i kveld viser TV 2 en av tidenes beste filmer. Anchorman er hvert fall en av tidenes mest refererte filmer, der nyhetsanker Will Ferrell sprader rundt i San Diego med sitt Channel 4 News Team og er konge av byen. Filmen er lastet til randen med klassiske scener (“Newsfight!”), absurde oneliners (“Milk was a bad choice!”) og lekre dresser (“that made Frank Sinatra look like a hobo”).

Arme riddere, på NRK3 kl 23:15
Arme riddere forsvant litt på kino, blant annet fordi de underlige pidestallrytterne i VG fant ut at man ikke kunne gi terningkast til en Tarantino-inspirert satirisk gangsterfilm etter Utøya. Så sjekk den gjerne ut her, finfin norsk krim om ran, Svinesund og åtte lik som dukker opp en fyllesyk morgen i livet til Oscar Svendsen.