TV-tips på en julesøndag

Sliten som Billy Bob Thornton etter hard julehelg? Len deg tilbake og nyt et knippe godfilmer når vi gir deg julesøndagstips.

Downton Abbey julespesial
, på SVT1 kl 14:50

— Yes! Tradisjonen tro er våre favorittengelskmenn tilbake med julespesial, hvor det i løpet av 90 minutter skal krangles, jaktes, giftes og spises. Lady Grantham styrer det hele med sin spisse tunge.

School of Rock, på TV 2 Filmkanalen kl 17:10
School of Rock var et topp gjensyn da TV 2 kjørte den tidligere i julen. Jack Black spiller rockeren/taperen som svindler seg til en vikarlærerjobb på en fjong skole, og setter seg fore å lære dem å rocke. Haugevis med gode, semihemmelige rockereferanser (tenk type “Roundabout” av Yes), Black i jovial sjarmørform, og en haug med morsomme kids som drar denne filmen solid i havn.

Natt på museet, på TV 2 Zebra kl 18:25
— TV 2 har vært sterke på filmfronten denne julen, og Night at the Museum er en perfekt film for julesøndagen. Ben Stiller og Ricky Gervais er familievennlige og morsomme i denne filmen om American Museum of Natural History som våkner til live på natten. Lekkert laget, bra med vitser for de voksne, og enormt spennende for alle.

Dødelig våpen 4, kl 21:30 på Max
— Mel Gibson og Danny Glover sammen for fjerde gang, igjen med Joe Pesci som sidekick? Kan det fungere? Jada, det er som å få han morsomme onkelen på julebesøk, og selv om de samme gamle vitsene ikke smeller like bra, er det enormt trivelig gjensyn.

Neste låt, på TV 2 kl 21:45
— Hey, hvorfor ikke lene seg tilbake i godstolen og nyte litt live popmusikk på en julesøndag? Yours truly geleider deg gjennom en helaften med Venke Knutson live på Sentrum Scene. Fans ønsker låter, Venke synger.

Broen over Kwai, på NRK2 kl 22:05
— En av tidenes krigsfilmer, om de engelske fangene som må bygge bro mens de er i japansk fangenskap under andre verdenskrig. Alec Guinness er god, plystresoundtracket er legendarisk, og jungelen briljerer som statist.

Bad Santa, på TV 2 Filmkanalen kl 00:40
— Noen påstår at Bad Santa er tidenes morsomste julefilm, med Billy Bob Thornton som en tørst, bitter julenisse. Selv holder jeg en knapp på Elf eller Home Alone, men du må ha denne i julefilmporteføljen din.